School of Rock, mult-premiatul musical de succes al lui Andrew Lloyd Webber, explodează din nou, cu o energie debordantă, pe scena Operei Comice pentru Copii! Bazat pe comedia spumoasă cu același nume, acest spectacol senzațional îl urmărește pe Dewey Finn, un star rock ratat care, sub identitatea unui profesor suplinitor la o școală pregătitoare prestigioasă, transformă o clasă de elevi silitori într-o trupă rock uluitoare. Cu o interpretare live fenomenală a tinerilor actori ai producției, care mânuiesc chitarele electrice cu un talent incredibil, musicalul prezintă atât melodii originale din film, cât și 14 piese noi cu influențe rock compuse de Webber, care amintesc de trupe legendare precum Led Zeppelin și The Rolling Stones. Acest spectacol în două acte, o mărturie de dragoste pentru puterea transformatoare a muzicii, a avut premiera pe Broadway în 2015 și de atunci a captivat publicul din întreaga lume, inclusiv din România. Pregătește-te să depui jurământul de credință spiritului rock și să ajungi la școală la timp!
În toiul unui concert incendiar al trupei No Vacancy, Dewey Finn, chitaristul fondator, își dorește să se facă remarcat în public mai mult decât solistul, Theo, care simte el că îi eclipsează strălucirea. Înfuriați, ceilalți membri ai trupei îl dau afară fără menajamente.
Dewey este trezit din somn de prietenul său, Ned Schneebly, și iubita acestuia, Patty di Marco, colegii de apartament, care îi spun că nu a plătit chiria și îi cer să facă imediat rost de bani. Plecat la lucru, Dewey primește o nouă lovitură: și de la magazinul de discuri a fost concediat.
Dar soarta îi zâmbește. Rosalie Mullins, directoarea prestigioasei școli Horace Green, îi sună pe Ned oferindu-i un post de suplinitor bine plătit. Dewey, fără să stea pe gânduri, se dă drept Ned și acceptă jobul pe loc, fără să știe că această decizie îi va schimba viața pentru totdeauna.
La Horace Green, Rosalie își dă silința să mulțumească părinții și să mențină standardele înalte ale instituției. Dewey, recomandat ca Ned, face cunoștință cu elevii săi, descoperind prin Summer sistemul rigid de predare.
Dezgustat, în loc să predea materiile clasice, el îi lasă să facă ce vor.
Acasă, în lipsa lui Patty, Ned și Dewey visează din nou la gloria rock-ului. Patty îi aduce cu picioarele pe pământ, cerându-i lui Dewey să plătească chiria în 30 de zile.
În paralel, copiii, alienați de rutina zilnică și de lipsa de înțelegere a părinților, găsesc în muzică o formă de evadare și un mod de a se exprima. Dewey descoperă un extraordinar potențial muzical latent în elevii săi.
Impresionat de talentul copiilor, îi organizează într-o trupă rock completă. Doar Tomika, firavă și timidă, pare să nu aibă un rol. Plin de entuziasm, Dewey le împarte elevilor săi CD-uri cu mari artiști rock, ca surse de inspirație. Repetițiile trebuie ținute însă în secret, în timpul orelor.
O privire asupra vieții personale a copiilor ne arată părinți care nu-i înțeleg și adesea îi ignoră. Tocmai de aceea ei sunt atât de dornici să evadeze prin muzică alături de Dewey. Aleg chiar și numele trupei: School of Rock, un simbol al rebeliunii lor și al transformării prin muzică.
În cancelarie, profesorii se plâng de indisciplina elevilor de la venirea lui Dewey, deși recunosc că unele metode ale lui dau roade.
Între timp, copiii repetă cu sârg o nouă melodie, în timp ce Dewey le vorbește despre spiritul revoluționar al rock’n’roll-ului, încurajându-i să-și urmeze pasiunile și să-și exprime individualitatea. Visul său de a câștiga concursul prinde contur, iar trupa se pregătește intens pentru preselecție.
În timp ce trupa exersează intens pentru concurs, Dewey participă la o ședință unde Rosalie subliniază importanța relației școală-părinți, mai ales în contextul apropiatei Seri a Părinților”. Surpriza este că și Rosalie e pasionată în secret de rock.
Înapoi în clasă, o nouă revelație: timida Tomika are o voce fenomenală. Când Rosalie e pe cale să intre peste ei, copiii își ascund iute instrumentele și Dewey mimează o lecție, prin cântec, despre… matematică! Impresionată, Rosalie acceptă invitația lui Dewey în oraș.
Într-un bar, ea redevine fana rock-ului din tinerețe. Se înfiripă o legătură specială și Rosalie îi dă lui Dewey permisiunea să ducă elevii într-o „excursie” (de fapt, la concurs).
Întors acasă, Dewey este confruntat cu realitatea: Ned și Patty descoperă adevărul despre identitatea sa falsă. În ciuda momentului tensionat, Dewey îi imploră să nu divulge secretul său.
La următoarea repetiție, toți sunt uimiți de compoziția originală a lui Zack. Dewey le cere să o învețe pe loc. Dar în mijlocul studiului, Rosalie își face apariția cu părinții. Dewey aproape îi convinge de valoarea trupei, dar năvălesc Ned și Patty. Aceasta din urmă îl dezvăluie pe Dewey ca impostor. În vacarmul general, Dewey și copiii evadează spre concurs.
Rosalie află de la elevul Mason ce mult înseamnă Dewey pentru copii. Impresionată, îi păcălește pe părinți ca să câștige timp. Copiii îl împiedică în ultimul moment pe Dewey să renunțe. Ajunși la concurs, unde participă și fosta trupă a lui Dewey, No Vacancy, sunt prinși din urmă de părinți, Rosalie, Ned și Patty, care cheamă și poliția. Rosalie îi ia apărarea și îl prezintă drept noul profesor de muzică de la Horace Green.
Dewey decide ca trupa să cânte piesa lui Zack. Publicul e în delir. Deși No Vacancy câștigă, spectatorii cer bis de la School of Rock. Visul lui Dewey s-a împlinit!
Dewey Finn, personajul principal, ne demonstrează cât de important este să ne urmăm visele cu toată inima. Chiar dacă uneori e dificil și ceilalți par să nu ne înțeleagă, dacă credem cu adevărat în talentul și aspirațiile noastre, vom reuși. Exemplul lui Dewey ne arată că merită să luptăm pentru ceea ce ne dorim cu adevărat.
Ești puțin cam mic pentru spectacolul School of Rock de la Opera Comică pentru Copii, dar vestea bună e că în curând, după ce mai crești, te așteptăm cu nerăbdare să îl vezi. Până atunci, vrei să îi afli povestea?
Era odată un băiat pe nume Dewey, care iubea muzica mai mult decât orice jucărie. În fiecare dimineață, el se trezea cu un cântec în inimă și cu dorința de a împărți bucuria muzicii cu toată lumea.
Într-o zi, Dewey a ajuns la o școală plină de copii isteți și curioși. Acolo, toți erau foarte cuminți și ascultători. Dar Dewey avea o idee mare: și-a dorit să îi învețe pe copii să râdă și să se bucure și mai mult, dar pe muzică.
Vreți să cântăm cu toții împreună? a întrebat Dewey.
Daaaa, au răspuns copiii.
Împreună au făcut un plan. Câțiva copii au luat niște tobe și au bătut ritmul: bum-bum-bum! Bum-bum-bum! Alți copii au luat chitare și a început să cânte vesel: ding-ding-ding! Ding-ding-ding!
Și așa, fiecare copil și-a ales un instrument, iar sala de clasă s-a umplut de sunete colorate.
În sală era și un pian, care suna așa: Cling! Cling! Cling! Pianul cânta o melodie veselă, ca o ploaie de vară.
Zi de zi, copiii au învățat cântece noi. Au râs, au dansat și au descoperit că muzica îi face să se simtă liberi și fericiți. Apoi, într-o după-amiază plină de soare, au invitat părinții și prietenii la un spectacol special. Au urcat cu toții pe scenă și au cântat din tot sufletul, ca niște mici steluțe.
La final, toată lumea a aplaudat și a zâmbit.
Copiii erau bucuroși, iar Dewey era tare mândru de ei. Așa au înțeles cu toții că muzica ne face prieteni, ne dă curaj și ne umple sufletul de bucurie!
Mai e foarte puţin timp și te aşteptăm și pe tine la Opera Comică pentru Copii pentru a urmări spectacolul School of Rock. Dacă îți place muzica, o să adori povestea lui!
Dewey era un rocker adevărat! Avea părul lung, ochelari de soare și o chitară electrică roșie ca focul, care scotea sunete foarte puternice: Zdraaaang! Zdraaaang! Zdraaaaang! Dewey visează să devină o mare vedetă, doar că… e cam dezordonat și nu prea are noroc.
Într-o zi, printr-o încurcătură haioasă, Dewey ajunge să fie profesor la o școală foarte, foarte serioasă! Elevii sunt cuminți și învață o mulțime de lucruri complicate. Dar Dewey nu știe nimic despre matematică sau istorie… El știe doar rock! Așa că, are o idee extraordinară: să-i învețe pe copii să cânte la instrumente și să formeze o trupă secretă de rock! Fără ca nimeni să afle, desigur, nici directoarea școlii!
Copiii descoperă că rock-ul e foarte distractiv! Învață să cânte la chitară, tobe, pian și să își exprime emoțiile cu toată puterea prin muzică.
Devin o echipă grozavă și se pregătesc pentru un concurs mare, mare de tot: Bătălia Trupelor!
Și când vine ziua înfruntării, copiii, împreună cu Dewey, urcă pe scenă și cântă din toată inima! Sunt absolut fanastici iar publicul e în delir!
Și chiar dacă nu câștigă premiul cel mare, copiii descoperă ceva mult mai important: că sunt talentați, că pot face lucruri uimitoare împreună și că muzica îi face fericiți! Până și directoarea școlii, care aflase despre trupa secretă, e impresionată de cât de bine cântă copiii și cât de mult s-au distrat.
În final, Dewey rămâne prieten cu copiii și continuă să-i învețe despre rock! Și cu toții înțeleg că e important să-ți urmezi pasiunea, chiar dacă nu ești perfect!
Dewey visa să fie o vedetă rock, chiar dacă totul părea împotrivă. Și a reușit să facă ceva: o trupă minunată cu copii! Tu ce visezi să faci?
Când auzim numele lui Andrew Lloyd Webber, ne gândim instantaneu la capodopere ca Fantoma de la Operă, Cats sau Evita. Puțini s-ar fi așteptat ca maestrul musicalurilor romantice și dramatice să compună o coloană sonoră atât de dinamică, plină de energie rock, pentru un spectacol despre copii rebeli și un profesor suplinitor nonconformist. Și totuși, School of Rock este exact asta: o dovadă a versatilității lui Lloyd Webber și a capacității sale de a se reinventa.
School of Rock, adaptarea muzicală a filmului omonim din 2003, reprezintă o abatere semnificativă de la stilul consacrat al lui Lloyd Webber. Compozitorul îmbrățișează cu îndrăzneală sonoritățile rock, păstrând totodată elemente caracteristice creațiilor sale anterioare: melodii memorabile, armonii complexe și o orchestrație bogată.
Rezultatul este o fuziune inedită între teatralitatea musicalului clasic și energia brută a rock’n’roll-ului.
Coloana sonoră a spectacolului alcătuiește un mozaic de stiluri, reflectând diversitatea personajelor și a emoțiilor pe care le trăiesc. Găsim aici imnuri rock explozive, precum School of rock și Stick it to the man, care captează fidel spiritul rebel al copiilor și dorința lor de a se elibera de constrângeri. Aceste piese sunt construite pe riff-uri puternice de chitară, tobe energice și voci puternice, creând o atmosferă cu adevărat electrizantă.
Contrastând cu aceste momente de rebeliune, spectacolul oferă și balade emoționante, precum Where did the rock go?, interpretată de directoarea Rosalie Mullins. Această piesă, cu o linie melodică melancolică și orchestrație subtilă, dezvăluie latura vulnerabilă a unui personaj aparent rigid și autoritar. Este un moment de introspecție, care adaugă profunzime și un plus de subtilitate spectacolului.
Lloyd Webber nu se ferește să-și dezvăluie sursele de inspirație. În School of Rock, putem identifica ecouri ale unor trupe și artiști legendari, precum Led Zeppelin, AC/DC, The Who sau Stevie Nicks.
You’re in the band, de exemplu, amintește de energia pieselor The Who, în timp ce Stick it to the man ar putea fi considerat un omagiu adus spiritului rebel AC/DC. Aceste influențe nu sunt simple imitații, ci sunt integrate organic în stilul propriu al compozitorului, rezultând o coloană sonoră originală, dar cu o familiaritate plăcută pentru iubitorii rock-ului.
Un aspect esențial al spectacolului School of Rock este faptul că muzica este interpretată live de către tinerii artiști. Aceștia nu doar cântă, ci și mânuiesc instrumentele cu o virtuozitate impresionantă.
Această autenticitate adaugă o dimensiune extraordinară spectacolului, transformându-l într-o experiență rock pură. Publicul este martorul direct al energiei și pasiunii acestor tineri muzicieni, creând o conexiune puternică între scenă și sală.
În School of Rock muzica devine un catalizator pentru schimbare, ajutându-i pe copii să-și descopere talentele, să-și învingă temerile și să-și construiască o identitate.
Coloana sonoră a lui Andrew Lloyd Webber, cu versurile inteligente și pline de umor ale lui Glenn Slater, este motorul acestei transformări, oferind un spectacol viu, emoționant și, mai presus de toate, profund uman.
Pe lângă compozițiile în sine, orchestrația joacă un rol crucial în definirea universului sonor al musicalului School of Rock. Andrew Lloyd Webber și colaboratorii săi creează un peisaj muzical complex și dinamic, ce susține și amplifică impactul emoțional al fiecărei scene. Instrumentația este dominată, desigur, de prezența energică a chitarelor electrice, care aduc textura și atmosfera specifice rock-ului. Dar Webber nu se limitează la atât. El integrează cu măiestrie și alte elemente, de la riff-uri viguroase de bas până la intervenții expresive de pian sau orchestră, creând o țesătură sonoră bogată și variată.
Fiecare alegere orchestrală servește unui scop narativ și emoțional precis. Fie că subliniază tensiunea unei confruntări, accentuează bucuria unui moment de triumf sau evocă melancolia unei introspecții, muzica lui Webber se adaptează și potențează adecvat fiecare nuanță a poveștii.
O tehnică muzicală pe care Andrew Lloyd Webber o stăpânește cu măiestrie este utilizarea temelor muzicale recurente asociate cu anumite personaje, locuri sau idei. În School of Rock, aceste fire sonore subtile sunt țesute abil în textura narativă a spectacolului, oferind coeziune și profunzime. Fiecare personaj principal are propria sa temă, care evoluează odată cu parcursul său în poveste. Cea a lui Dewey Finn, de exemplu, este inițial jucăușă și dezordonată, reflectând natura sa impulsivă și haotică. Pe măsură ce personajul se maturizează și își asumă responsabilitatea de mentor, tema sa capătă note mai profunde și mai calde.
Temele sonore servesc și la evidențierea conexiunilor și a relațiilor dintre personaje. Armoniile și contrapuncturile dintre diferitele subiecte muzicale dezvăluie dinamici emoționale complexe, uneori confluente, alteori disonante. Webber creează astfel un comentariu muzical subtil și expresiv asupra interacțiunilor umane din poveste.
Un element definitoriu al musicalurilor este prezența numerelor de ansamblu, în care mai multe voci se unesc într-un moment de intensitate muzicală și emoțională. School of Rock excelează în aceste momente de virtuozitate colectivă, care potențează perfect euforia și energia comunicării prin muzică. Cântece precum If only you would listen sau marele final Stick it to the man aduc laolaltă întreaga distribuție într-o demonstrație impresionantă de armonii complexe și polifonie. Vocile individuale se împletesc și se completează reciproc, creând un tot unitar care depășește suma părților sale.
Pe de altă parte, aceste numere de ansamblu nu sunt doar o desfășurare de măiestrie muzicală, ci și momente cheie în dezvoltarea poveștii. Ele marchează puncte de cotitură, revelații sau celebrări colective, intensificând impactul emoțional al narațiunii. Prin aceste piese, Webber demonstrează magistral puterea muzicii de a uni personalități distincte într-un scop și o emoție comună.
School of Rock este despre puterea magică a muzicii! E despre cum muzica te poate face să te simți super – puternic, chiar dacă ești doar un copil sau un adult un pic cam aiurit.
Spectacolul, plin de melodii energice și riff-uri de chitară care te fac să sari de pe scaun, ne arată că e important să-ți găsești pasiunea, acel lucru care te face să sari din pat dimineața, fie că e vorba de cântat, dansat sau construit roboți! Și mai e despre cum prietenii și lucrul în echipă te pot ajuta să faci lucruri uimitoare, cum ar fi, de exemplu, să înființezi o trupă rock secretă, cu tot cu tobe zgomotoase și clape electrizante! În plus, ne amintește că nu trebuie să fii perfect ca să fii fericit și să-i faci și pe alții fericiți – important e să te distrezi și să faci ceea ce-ți place! Împletind armonios rock-ul cu genuri sonore clasice, muzica reuşeşte să placă unui public larg şi divers, exact cum mesajul musicalului transcende vârste şi experienţe.
Muzica intens energică și molipsitoare din musicalul School of Rock a fost scrisă de unul dintre cei mai talentați şi mai cunoscuţi compozitori contemporani: Andrew Lloyd Webber!
Poate ai auzit de el – a creat o mulțime de alte musicaluri faimoase, precum Fantoma de la Operă, Evita și Cats / Pisici, spectacole cu melodii pe care le fredonezi mult timp după ce le-ai auzit! Stilul componistic al lui Webber îmbină eleganţa muzicii clasice cu energia şi accesibilitatea muzicii pop-rock, creând partituri complexe şi melodii cu alură de hit, care cuceresc deopotrivă publicul şi criticii.
În School of Rock, Webber a avut provocarea de a aduce spiritul rebel şi nonconformist al rock-ului într-un context de musical, păstrând în acelaşi timp profunzimea şi emoţia specifice genului. Rezultatul este eclectic şi captivant, jonglând alert cu diferite stiluri şi influenţe muzicale. De la energicele riff-uri de chitară electrică până la armoniile rafinate inspirate din muzica clasică, Webber creează cu rafinament un univers sonor dinamic şi plin de surprize. Andrew Lloyd Webber a colaborat, de asemenea, excelent cu Glenn Slater, cel care a scris versurile haioase și pline de viață ale cântecelor. Împreună, au creat o coloană sonoră care te face să vrei să iei o chitară imaginară și să cânți cât te țin plămânii. E rock, e distractivă și perfectă pentru povestea acestor copii care descoperă puterea muzicii!
Textul plin de umor și emoție al musicalului School of Rock, adică povestea în sine și dialogurile dintre personaje, a fost scris de Julian Fellowes! Poate numele îți sună cunoscut – el este și creatorul serialului TV de mare succes Downton Abbey! Deși Downton Abbey e o dramă de epocă, iar School of Rock e o comedie rock, Fellowes demonstrează un talent extraordinar de a crea personaje pline de personalitate și situații care te țin cu sufletul la gură.
Fellowes s-a făcut remarcat iniţial ca actor, dar şi-a descoperit adevărata pasiune în conceperea textelor pentru teatru, film şi televiziune. În această calitate a câştigat inclusiv un premiu Oscar pentru scenariul filmului Gosford Park în 2002, în timp ce contribuția remarcabilă la serialul Downton Abbey i-a adus un premiu Emmy.
Adaptarea sa pentru musicalul School of Rock, ce a urmat filmului cu același nume din 2003, păstrează umorul şi inima originalului, explorând în acelaşi timp noi dimensiuni ale personajelor.
Fellowes aduce în prim-plan teme precum nonconformismul, căutarea identităţii şi puterea transformatoare a muzicii, creând un libret care rezonează atât cu copiii, cât şi cu adulţii. Replicile sale inteligente, pline de spirit, dau viaţă personajelor şi situaţiilor comice, făcându-ne să râdem, dar şi să reflectăm. Fellowes reuşeşte să echilibreze momentele amuzante cu cele emoţionale, explorând cu sensibilitate relaţiile dintre personaje şi călătoria lor interioară. De la conflictele dintre Dewey şi directoarea rigidă Rosalie, până la evoluţia elevilor care îşi descoperă pasiunea pentru muzică, fiecare fir narativ este ţesut cu măiestrie, creând o experienţă teatrală de înaltă calitate.
Prin libretul său ingenios, Fellowes aduce o nouă perspectivă unei poveşti deja îndrăgite, demonstrând încă o dată forţa cuvintelor de a ne emoţiona, provoca şi inspira.
Musicalul School of Rock a pornit de la filmul ce mare succes cu același nume, lansat în 2003, cu Jack Black în rolul principal. Compozitorul Andrew Lloyd Webber a văzut imediat potențialul unei adaptări pentru scenă, a cumpărat drepturile de autor și l-a convins pe Julian Fellowes (de la Downton Abbey!) să scrie textul, iar pe Glenn Slater să creeze versurile cântecelor.
Împreună, au sculpt at o poveste care păstrează spiritul originalului, în timp ce aduce o nouă profunzime personajelor şi temelor centrale. Cu binecuvântarea lui Black, care a fost încântat de idee, Webber a compus o coloană sonoră eclectică şi energică, ce îmbină rock-ul rebel cu musical-ul clasic. După un proces intens de repetiţii şi pregătiri, School of Rock a avut premiera pe Broadway în 9 noiembrie 2015, cucerind imediat publicul şi criticii prin umorul, farmecul şi mesajul său inspirator. School of Rock, o combinație explozivă între energia filmului original și talentul unor creatori de geniu, a devenit din acel moment un fenomen internaţional şi o celebrare a puterii transformatoare a muzicii.
School of rock: imnul spectacolului! Un cântec rock puternic, în care Dewey își prezintă elevilor „planul de învățământ” nonconformist și îi convinge că rock-ul este singura materie care contează. E piesa care dă tonul întregului musical, cu energia sa pură și atitudinea rebelă.
You’re in the band: acest cântec plin de energie marchează momentul în care personajul principal, Dewey Finn, îi anunţă pe elevii săi că vor forma o trupă de rock. Ritmul alert şi versurile amuzante surprind perfect entuziasmul şi nebunia creative care vor urma.
In the end of time (If only you would listen): o baladă emoţionantă şi profundă, o reflecție despre puterea muzicii de a ne uni şi de a ne face să simţim că suntem parte din ceva mai mare. Armoniile vocale şi orchestraţia sensibilă adaugă o notă de melancolie şi nostalgie piesei.
Stick it to the man: un alt cântec rock exploziv, în care copiii, încurajați de Dewey, își exprimă frustrările față de autoritate și regulile stricte. Cu un ritm contagios şi versuri provocatoare, piesa surprinde perfect spiritul nonconformist şi dorinţa de a se afirma a elevilor lui Dewey. E un imn al rebeliunii, al dorinței de a fi liber și de a-ți urma propria cale.
Where did the rock go?: balada spectacolului, cântată de Rosalie Mullins, directoarea școlii. E un cântec melancolic despre pierderea pasiunii și despre dorința de a retrăi tinerețea și libertatea. Rosalie își amintește de vremurile când iubea rock-ul și se întreabă ce s-a întâmplat cu acea flacără interioară.
Queen of the night: un tribut adus legendarei arii a Reginei Nopții din opera Flautul fermecat de Mozart, acest cântec interpretat de Summer, eleva-soprană a trupei, îmbină elementele clasice cu rock-ul modern într-un mod inedit şi fascinant.
Math is a wonderful thing: o piesă amuzantă şi inteligentă, care demonstrează că orice subiect, chiar şi matematica, poate fi abordat prin muzică. Versurile pline de jocuri de cuvinte şi referinţe spirituale fac din acest cântec un moment de virtuozitate comică.
Edge of seventeen: piesa rock faimoasă a cântăreței Stevie Nicks, dobândește în musical un plus de energie și îți amintește cât de puternic poate fi un solo de chitară, mai ales când e cântat cu suflet.
Variation 7: un exemplu de fuziune între stilul clasic şi cel modern, această piesă instrumentală porneşte de la o temă cu influenţe baroce, doar pentru a exploda într-un solo electrizant de chitară electrică. Un adevărat tur de forţă muzical şi tehnic pentru interpreţi.
Heal me, feel me: energic şi plin de pasiune, acest cântec ilustrează puterea muzicii de a ne vindeca şi de a ne face să ne simţim vii. Cu un amestec ecletic de stiluri, de la rock la gospel, piesa transmite o emoţie raw şi o dorinţă intensă de conexiune şi transcendenţă. E un moment cathartic atât pentru personaje, cât şi pentru public, evidenţiind rolul terapeutic şi transformator al artei.
If only you would listen: un duet emoţionant între directoarea şcolii, Rosalie Mullins, şi Dewey Finn, care aduce în prim-plan conflictul lor interior şi tensiunea romantică neexprimată. Versurile pline de dor şi regret vorbesc despre barierele de comunicare şi diferenţele aparent ireconciliabile dintre ei, în timp ce armoniile vocale sugerează o conexiune mai profundă şi o dorinţă de înţelegere reciprocă. E o piesă sensibilă şi nuanţată, care adaugă complexitate relaţiilor dintre personaje.
Dewey Finn: interpretul principal, Dewey este un muzician ratat, dar plin de pasiune, care se preface a fi profesor suplinitor la o școală privată prestigioasă. Cu entuziasmul său molipsitor și dragostea pentru rock, el transformă un grup de elevi cuminți într-o trupă gata să cucerească lumea. Dewey este haotic, amuzant, dar și plin de sfaturi prețioase despre viață și muzică.
Rosalie Mullins: directoarea școlii, Rosalie este la început rigidă și concentrată doar pe performanțele academice. Însă, pe parcurs, Dewey îi trezește pasiunea pentru muzică și o ajută să-și redescopere visele uitate. Rosalie trece printr-o transformare emoționantă, învățând să echilibreze responsabilitățile cu bucuria de a trăi.
Ned Schneebly: prietenul și colegul de cameră al lui Dewey, Ned este un fost rocker devenit profesor suplinitor. Deși inițial reticent să-l ajute pe Dewey în planul său nebunesc, Ned redescoperă și el spiritul rock din tinerețe. El reprezintă vocea rațiunii, dar și un exemplu de loialitate și prietenie.
Patty Di Marco: iubita lui Ned, Patty este nemulțumită de influența lui Dewey și încearcă să-l împiedice să predea. Ea pare a fi personajul negativ, dar de fapt reprezintă provocările și obstacolele cu care se confruntă visătorii.
Summer: eleva eminentă și ușor arogantă, Summer preia rolul de manager al trupei. Ea învață valoarea muncii în echipă și a prieteniei, descoperind că succesul înseamnă mai mult decât note perfecte. Summer reprezintă transformarea prin deschidere și acceptare.
Zack: chitaristul trupei, Zack este talentat, dar timid și lipsit de încredere din cauza tatălui său exigent. Prin muzică, el își găsește vocea și curajul de a fi el însuși. Zack simbolizează puterea artei de a vindeca și de a elibera.
Tomika: cântăreața principală a trupei, Tomika are o voce incredibilă, dar se luptă cu nesiguranța și cu prejudecățile celorlalți. Ea învață să se accepte și să strălucească în lumina reflectoarelor. Tomika reprezintă frumusețea diversității și a încrederii în sine.
Lawrence: un băiat retras și nesigur pe el, care crede că nu e „cool”. Dar se dovedește a fi un clăpar genial și un membru valoros al trupei.
Freddy: un rebel, căruia îi place să încalce regulile. El devine toboșarul trupei.
Katie: O fată liniștită, care cântă la violoncel. Cu ajutorul lui Dewey, ea devine basista trupei.
Dacă îți dorești o experiență teatrală cu adevărat specială, musicalul School of Rock de la Opera Comică pentru Copii este alegerea ideală! Vei fi fermecat de la primul la ultimul acord de acest spectacol dinamic, amuzant și plin de energie, cu o poveste inspiratoare despre transformarea unor elevi cuminți într-o trupă rock gata să cucerească lumea. Vei râde, vei fi emoționat și te vei regăsi în provocările și bucuriile personajelor, într-un musical savuros pentru toate vârstele, pe care îl poți aprecia cu familia și prietenii. Muzica excepțională compusă de Andrew Lloyd Webber îmbină perfect energia rock-ului cu emoția și profunzimea specifice musicalului, cu hituri pline de atitudine și balade emoționante ce îți vor rămâne în minte mult timp.
Este încă o ocazie de a vedea la noi în țară un autentic musical de Broadway, montat cu pasiune și profesionalism, cu o distribuție talentată, într-o producție impecabilă. Indiferent de vârstă, la School of Rock te vei simți minunat, vei fredona și vei zâmbi din toată inima! În plus, vei vedea copii talentați, care cântă la instrumente pe bune, te vei molipsi de entuziasmul lor și vei pleca acasă cu o doză uriașă de bună dispoziție și chef de… ROCK!
Biletele pentru School of Rock pot fi achiziționate de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii sau de pe platforma bilete.ro, de aici (link la https://www.bilete.ro/school-of-rock/).
Ai întârziat la School of Rock? Pfff, nu e bine deloc! Nu-ți face griji, nu te dăm afară, dar… pregătește-te pentru o mică aventură! Da, vei putea intra în sală, dar locul tău de pe bilet… ei bine, e posibil să fie deja ocupat de un mic rocker entuziast, gata să bată din picior pe ritmurile energice. Va trebui să te mulțumești cu un alt scaun rămas liber, poate chiar în ultimul rând, de unde vei vedea scena ca pe un timbru poștal. Sau, cine știe, poate nu vei mai găsit niciunul, și vei fi nevoit să stai în picioare, pentru că, la acest spectacol, sala e, de obicei, arhiplină. Morala? Fii punctual ca un metronom, ca să nu ratezi niciun acord și să-ți păstrezi locul de pe bilet!
Opera Comică pentru Copii se află în București, pe Calea Giulești nr. 16. Iată câteva moduri prin care poți ajunge aici:
– Cu STB: autobuzele 162, 163, 178, N 110, N 10, tramvaiele 11, 44 sau 41. Punct de reper: Podul Grant (sus sau jos) şi, de acolo, Opera Comică pentru Copii se află la o distanţă de câţiva paşi.
– Cu metroul: poţi merge pe linia M1 până la staţia „Crângaşi” (plus o staţie cu tramvaiul 41) sau cu M4 până la staţia „Gara de nord” şi de acolo încă două staţii cu autobuzul sau tramvaiul.
– Cu mașina: în acest caz, asigură-te că îți planifici timpul pentru a găsi un loc de parcare în apropiere. Locurile de parcare pot fi o problemă, mai ales în timpul spectacolelor.
– Cu bicicleta: pentru cei care preferă să pedaleze, există locuri de parcare pentru biciclete în apropierea Operei. Așa că pune-ți casca, adu-ți bicicleta și bucură-te de o plimbare până la spectacol!
Asigură-te că ajungi cu cel puțin 15-20 de minute înainte de începerea spectacolului pentru a avea timp să te acomodezi și să te pregătești pentru a savura experienţa spectacolului School of Rock!
Despre noi
Copyright 2025 Opera Comică pentru Copii. Developed by Pasul Următor.