M-am hotărât astăzi să scriu despre rețeta desertului preferat al copiilor.. și nu voi vorbi despre cea clasică, ci despre o variantă a ei de care am aflat de curând și mi-a plăcut tare mult! Acest deliciu despre care vorbesc este unul foarte important, pentru că el se servește doar o singură dată pe an, deci este așteptat cu mare nerăbdare și plănuit cu multă bucurie. Fără alte introduceri, vă voi spune desigur, numele lui, căci este foarte sugestiv: ziua de naștere. Eu îl ador!
Îmi place să îl servesc în toate felurile, căci ingredientele clasice pot fi întotdeauna amestecate altfel, adăugate, scoase sau înlocuite așa cum ne place. Totuși, felul cunoscut de a servi acest desert tocmai a cedat în fața unei idei neobișnuite, care mi se pare excelentă! Numele este puțin diferit, dar sună cel puțin la fel de apetisant: ziua de naștere la OCC!
Să vă povestesc de ce e diferit: pe lângă ingredientele clasice, pe care le știm și le iubim cu toții (multă distracție, multe baloane colorate, mulți prieteni, un tort delicios, muzică bună și multe cadouri), în bucătăria Operei Comice pentru Copii se mai adăugă multe altele, care dau savoare. Ați auzit de praf de entuziasm? Aici se adaugă din plin! Dar de poze făcute cu tot felul de mustăți și accesorii? Și din acestea sunt acolo! Dar, mai ales, cine s-a gândit să aibă un spectacol la care să se uite împreună cu prietenii lui într-un loc rezervat doar pentru ei în Sala Mare a teatrului? Eeeei, deja sună picant! Unde mai pui că, după spectacol, tu și prietenii tăi mergeți în cea mai tare aventură, în explorarea secretelor clădirii labirintice și a poveștilor ei de pe scenă? Eu deja salivez..
Ei bine, toate acestea, și multe altele, sunt preparate în bucătăria Operei Comice pentru Copii special pentru sărbătorit și prietenii săi. Bucătarii noștri aleg ingredientele cu multă atenție, le pregătesc cu mare drag și le amestecă încet, cu răbdare, până când desertul este perfect de savurat. Spațiul de petrecere este foarte frumos decorat și îmbie la creativitate. Putem să desenăm sau chiar să ne lăsăm pictați pe față la atelierele speciale pentru noi. Iar la plecare, pentru a ne sărbători cum se cuvine, cei de la OCC oferă și cadouri personalizate, perfecte pentru a ne aminti mereu despre această ocazie.
Eu zic că merită din plin să încercați această rețetă, făcută chiar la noi la sediu, proaspătă de fiecare dată. Și țineți minte, desertul trebuie neapărat servit cu inima deschisă, cu bucurie și, mai ales, împreună cu cei dragi!
Laura Inaiche