Gala Puccini „O, mio babbino caro” la Opera Comică pentru Copii

Luna iunie se încheie la OCC în ritmurile muzicii a doi compozitori celebri: P.I. Ceaikovski și G. Puccini. În weekend-urile 14-16 și 21-23 iunie, Baletul Operei Comice pentru Copii oferă publicului o bijuterie a dansului clasic, creație a marelui coregraf rus Marius Petipa, părintele baletului, pe muzica inegalabilului compozitor Piotr Ilici Ceaikovski: „Frumoasa din pădurea adormită”. Celebrul pas-de-deux dintre prințesa Aurora și prințul Désirée, Pasărea Albastră, variația Zânei Liliacului și alte dansuri de poveste ale acestui balet capătă culoare și energie în adaptarea coregrafului Cătălin Caracaș, autor al mai multor spectacole de succes adaptate pentru cei mici („Don Quijote”, „Spărgătorul de nuci” sau „Lumea păpușilor”). Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Gala Puccini „O, mio babbino caro

Pe 29 iunie, Opera Comică pentru Copii invită publicul de +7 ani să ia parte la o seară extraordinară dedicată marelui compozitor italian Giacomo Puccini și celei mai îndrăgite arii din repertoriul său, „O mio babbino caro” („O, tăticul meu iubit”). Această seară de neuitat va fi o ocazie unică de a experimenta farmecul și emoția operei italiene prin intermediul unui program artistic impresionant. Spectatorii vor fi introduși în atmosfera plină de pasiune și dramatism a unora dintre cele mai renumite opere ale lui Puccini, precum „Boema”, „Tosca”, „Madame Butterfly”, „Gianni Schicchi” și „Turandot”.

Pe scenă, alături de soliștii Operei Comice pentru Copii și de impresionanta orchestră pucciniană, vor urca invitați speciali de la Operele Naționale din țară: soprana Cellia Costea (Greek National Opera House din Atena), tenorul Florin Guzgă (Opera Națională Română Iași) și baritonul Mihai Damian (Opera Națională Română Cluj-Napoca).

Soprana de renume internațional Cellia Costea și-a început cariera strălucitoare în 1999 pe scena Operei Naționale din București, în rolul Desdemonei din „Otello” de Verdi. Cu numeroase premii internaționale la activ, inclusiv Marele Premiu și Premiul Publicului la Concursul Internațional „Francisco Vinas” din Barcelona, Cellia Costea a cucerit scene prestigioase precum Covent Garden din Londra, Staatsoper din Viena și Deutsche Oper din Berlin. Repertoriul său vast include roluri iconice din opere precum „Tosca”, „Madama Butterfly”, „Aida” și „La Bohème”. Vocea sa caldă și interpretările pline de profunzime emoțională vor adăuga un plus de magie serii dedicate lui Puccini.

Tenorul Florin Guzgă, un alt invitat special al serii, va încânta publicul cu talentul său remarcabil. Absolvent al Universității de Arte „George Enescu” din Iași, Florin Guzgă și-a început cariera la Opera Națională Română Iași, debutând în rolul Ducelui de Mantova din „Rigoletto” de Verdi. Premiat la concursuri internaționale precum „Vincenzo Bellini” și „Galliano Masini”, tenorul a avut colaborări cu teatre de operă de prestigiu din România și din străinătate. Repertoriul său include roluri precum Alfredo din „La Traviata”, Rodolfo din „La Bohème” și Cavaradossi din „Tosca”. Interpretările sale captivante și vocea puternică vor transforma gala într-un eveniment de neuitat pentru toți iubitorii de operă.

Un moment aparte al galei va fi recitalul baritonului Mihai Damian, solistul care a cucerit inimile publicului și a câștigat concursul „Verum Solitus Vocal Competition 2023”. Cu vocea sa puternică și emoționantă, Mihai Damian va încânta audiența cu interpretări memorabile. Începând din 2024, Mihai Damian este solist al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și colaborează cu dirijori de renume mondial. Repertoriul său cuprinde roluri complexe și variate, iar participarea sa la evenimente internaționale, cum ar fi Festivalul Internațional „George Enescu” și debutul său internațional la Ópera de Bellas Artes din Ciudad de Mexico, îi confirmă statutul de artist de excepție. Interpretările sale pline de profunzime și expresivitate vor aduce un plus de valoare serii dedicate lui Puccini. Gala care îi poartă numelui marelui compozitor va fi o incursiune în lumea fascinantă a operei italiene și a geniului lui Giacomo Puccini. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Grădina OCC rămâne deschisă publicului în luna iunie

În Grădina OCC continuă atelierele creative și activitățile în aer liber până pe 23 iunie, astfel: vineri între orele 16:00 și 21:00, sâmbăta între orele 10:00 și 21:00, duminica între orele 10:00 și 16:00. Accesul publicului este gratuit, iar pentru participarea la anumite activități și ateliere se pot procura tichete OCC disponibile la Magazinul OCC din incinta instituției, la un cost de 3 lei per tichet.

Școala de Vară în luna iulie

Luna iulie este dedicată în exclusivitate Școlii de Vară la OCC. La cererea părinților, instituția organizează a patra ediție a proiectului „Școala de Vară”, un program care cuprinde 4 serii a câte o săptămână de distracție și jocuri educative la sediul instituției, pe durata vacanței de vară a elevilor, începând cu 1 iulie 2024. Ateliere interactive cu balerinii, soliștii vocali și instrumentiștii Operei Comice pentru Copii, jocuri distractive în curte și în interior, parcul de aventură și multă voie bună, timp de 5 zile, 8 ore pe zi, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30 – 16.30, cu pauze de masă incluse. Proiectul se adresează grupelor de vârstă 4-6 ani, 7-9 ani și 10-12 ani.

Regulamentul – bit.ly/REGULAMENT_ȘcoaladeVarăOCC –  și formularul de înscriere – bit.ly/InscriereSDV_OCC_2024 – sunt disponibile pe site-ul instituției. Înscrierea la activitățile Școlii de Vară OCC este validă numai în urma achitării taxei de participare în valoare de 150 de lei/zi/copil, respectiv 750 de lei/ serie. Taxa trebuie achitată în maximum 72 de ore de la data completării formularului de înscriere, prin achiziționarea unui bilet de pe site-ul magazinulocc.ro. În caz contrar,  înscrierea nu este considerată validă.

OCC participă în premieră la SEAS în luna august

În premieră, Opera Comică pentru Copii participă la Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, în Constanța, cu trei dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu. Organizat de Teatrul de Stat Constanța, evenimentul se desfășoară în perioada 10 iulie – 8 septembrie 2024, sub sloganul „Conectare prin artă”, iar spectacolele OCC sunt programate în perioada 21-23 august, la Teatrul de Vară Soveja, începând cu ora 21. Pe 21 august, publicul se va bucura de musicalul „Erus și Valea Iubirii”, în regia Anei-Crăciun Lambru, apoi pe 22 august de baletul „Don Quijote”, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, iar pe 23 august de opera comică „Directorul de teatru”, care poartă semnătura maestrului Cristian Mihăilescu. Biletele sunt deja disponibile în rețeaua mystage.ro.

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.