Basme cu Cai: Povestea Zilei si a Noptii
Gen: Alte evenimente / Vârsta recomandată: +3 ani / Alta Sala

După succesul de la ediția anterioară, un nou spectacol cu cai vine la Târgul Poveste de Crăciun de la Opera Comică pentru Copii. Conceptul, semnat Basme cu Cai, este unul foarte special: jonglerii cu foc, păsări de pradă, toate călare, așa cum nu au mai fost văzute niciodată.

Spectacolul are ca subiect povestea Zilei și a Nopții, pe când se luptau pentru supremație asupra pământului, înainte să se împace și să împartă frățește binecuvântările asupra omenirii.

Synopsis: Ziua și Noaptea, frați buni, ajung să se certe care este mai util și necesar pământului și oamenilor. Cearta se transformă într-un rămășag prin care fiecare stăpânește pământul un an și apoi urmează să întrebe un om care an a fost mai bun. În anul Zilei, totul este ars și holdele nu se fac. În anul Nopții, este frig și nimic nu se coace. Un moșneag, ales judecător al rămășagului, îi spune Nopții că răspunsul este clar ca lumina zilei, iar Zilei că rămășagul acesta a fost noaptea minții. Cei doi frați sunt lăsați să tragă concluziile singuri și își împart timpul pe pământ așa cum este în zilele noastre, cu rândul, câte 12 ore fiecare.

 

Sala: Gradena OCC – în aer liber
Vârsta: 3+
Durată: 60 minute