De la 1 iunie, prima zi când au fost permise activitățile cu publicul, Opera Comică pentru Copii (OCC) și-a desfășurat activitatea weekend de weekend, oferind publicului spectacole pe cele două scene exterioare și o varietate de activități în Grădina din Calea Giulești 16. Fiecare sfârșit de săptămână până în 25 octombrie a reprezentat un succes, respectându-se regulile sanitare și de distanțare adecvate acestei perioade, iar sute de copii și-au petrecut timpul într-un mod inedit – participând la activități distractive și educative, fără nici un fel de urmări negative.
Între 1 iunie și 25 octombrie au avut loc 100 de reprezentații cu spectacole de operă, operetă, balet și teatru muzical, pe cele două scene amplasate în Grădina Operei Comice pentru Copii. În toată această perioadă OCC a oferit câteva premiere: baletul ,,Scufița Roșie” în regia Andreei Soare, Gala de Operă, Gala de Musical și Gala ,,Duelul Instrumentelor”, plus spectacolul ,,Erus și Valea Iubirii”, după Alec Blenche, în regia Anei Crăciun Lambru. Musicalul ,,Erus și Valea Iubirii” s-a jucat trei săptămâni la rând, de fiecare dată cu casa închisă, iar ultimul weekend din această stagiune de vară / toamnă s-a încheiat cu ,,Noaptea Vrăjitoarelor”, care a cuprins Momente Magice și Momente Malefice, eveniment la care atmosfera a fost cu adevărat specială și spectatorii mici și mari foarte mulțumiți.
„Am încheiat ceea ce cu siguranță a fost cea mai activă perioadă estivală din istoria Operei Comice pentru Copii. O vară bogată în evenimente, în provocări și reușite, pentru care suntem recunoscători publicului nostru, care s-a adaptat odată cu noi. Ne-am propus ca energia aceasta frumoasă acumulată împreună de-a lungul celor cinci luni de festival estival să se reflecte și în activitățile cu specific de iarnă pe care le vom inaugura curând. Vă așteptăm cu obiective noi, așa cum v-am obișnuit deja de cinci ani, de când există Festivalul „Poveste de Crăciun”, dar și cu atracțiile foarte apreciate de public, cum sunt patinoarul și derdelușul, locurile nelipsite dintr-o poveste de iarnă adevărată. Până atunci, vă invităm să primiți spectacolele și emisiunile noastre în casele dumneavoastră, zi de zi, prin intermediul aplicației Opera Copiilor.”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.
Printre activitățile de succes din Curtea plină de minuni de la OCC s-au numărat: Școala de Șoferi OCC, Expressul OCC, Plimbarea cu bărcuța, Grădina cu Fluturi și apoi cu Dinozauri, Carnivorium (Grădina cu plante carnivore), Atelierele Creative, Stage Academy, Observatorul de Stele, Aventura Parc și Cinematograful de pe clădire. Toate acestea au creat pentru copiii de toate vârstele un adevărat parc de distracții, în care mii de spectatori ne-au trecut pragul în cele 5 luni de activitate.
Tot la începutul toamnei am redeschis Atelierele Micul Artist, cu peste 500 de copii înscriși la cele 27 de discipline, desfășurate atât la sediu cât și online, ateliere precum: balet, actorie, cor, street dance, musical, dans contemporan, zumba, benzi desenate, oratorie, step, comunicare, fotografie, astronomie, scriere creativă, ceramică, dezbateri, filosofie și altele.
Așadar, vara și toamna au fost de poveste la OCC! Dar surprizele de anul acesta nu se termină aici și ne pregătim pentru STAGIUNEA DE IARNĂ și intrarea într-o altă lume magică.
Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, este prima instituție care și-a reînceput, pe 1 iunie, activitatea la sediul din Calea Giulești 16, oferind spectacole în aer liber, respectând conduita socială în vigoare pentru această perioadă, astfel încât în fiecare weekend din această vară au fost prezentate, pe cele două scene amenajate în curtea interioară a instituției, peste 20 de titluri diferite. De asemenea, Opera Comică pentru Copii a fost prima care a mutat activitatea în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgență, începând cu data de 9 martie 2020. De altfel, a și lansat aplicația Opera Copiilor (https://app.operacomica.ro/), unde sunt disponibile deja peste 40 de spectacole și zeci de emisiuni produse în exclusivitate de echipa Operei Comice pentru Copii. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare, precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, „Magazinul OCC”, tururile „În Spatele Cortinei”, „Escape Room”, „Games Room”, „Petrecere de ziua de naștere”, „Aventura Parc”, „Abonamente”, „Voluntariat”, aplicația „Opera Copiilor”, „Căpșunariul Copiilor”, campania „Alo, Opera Copiilor?” , traseul „Madagascar” etc.
Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com și apel telefonic la 0751.186.008.