Mult apreciatul musical „Sunetul muzicii”, de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein se mai joacă în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii doar în acest weekend. Spectacolul, realizat de cunoscutul coregraf și regizor Răzvan Mazilu, implică o distribuție de zeci de artiști, cântăreți, actori și dansatori, decoruri impresionante și efecte de lumini pe măsură. Musicalul de pe Broadway a avut premiera absolută în anul 1959 și este inspirat de memoriile Mariei von Trapp, conducătoarea grupului Cântăreții Familiei Trapp. „Sunetul muzicii” este una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile, iar montarea de la Opera Comică pentru Copii face ca acest titlu să fie pe placul întregii familii. Ultimele bilete sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.
Premieră de balet cu artiști copii
Ultima premieră din stagiunea curentă este o co-producție dintre Opera Comică pentru Copii și Școala de Balet Jaqueline, spectacolul „Licornia, ultimul unicorn”. Creatoarea lui este și directorul școlii de balet care-i poartă numele, profesoara de balet Jaqueline Bratu, coregraf experimentat și regizor de spectacole pentru copii. . La Opera Comică pentru Copii, Jaqueline Bratu a realizat până acum spectacolele „Frumoasa Vasilisa”, „Prințul Crab”, „Prințesa florilor” și a creat coregrafia pentru producții precum „Flautul fermecat”, „Madagascar” sau „Motanul încălțat”.
„Licornia, ultimul unicorn este o incursiune în lumea fascinantă a poveștilor pentru copii și a personajelor atât de îndrăgite de ei: animalele și mai ales animalele pe cale de dispariție. Copiii se pun întotdeauna în postura de salvatori ai planetei, de străjeri ai binelui și frumosului, de apărători ai adevărului. Curajul, curiozitatea, prietenia, compasiunea, recunoștința și mai presus de toate dragostea sunt valorile pe care personajele acestei povești le transmit spectatorilor mici și mari din sală. Acestea au fost considerentele pentru care am ales să pun în scenă, într-o formă reinterpretată, povestea scrisă în 1968 de romancierul Peter Beagle. Licornia, devenită apoi frumoasa Alma, Fluturele Flu, Zâna Bună Fiona, Pasărea Albastră, Păpădia, Talisman, Prințul Lir, dar și buchete de flori, arlechini, pisicuțe, zâne, domnițe, unicorni prind viață în poantele micuțelor balerine care, însuflețite de ideea că binele întotdeauna învinge, au intrat cu ușurință și mare bucurie în această poveste.”, a declarat Jaqueline Bratu, autoarea spectacolului.
Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, din nou la OCC
În primul weekend din vacanță de vară, Albă ca Zăpada, șapte pitici, Prințul, chiar și Mama vitregă vin la Opera Comică pentru Copii să-și spună povestea într-un spectacol de balet creat de Corina Dumitrescu. Cu o experienţă extraordinară în lumea dansului, Corina Dumitrescu, în calitate de coregraf, pune în spectacolele sale suflet şi dragoste şi asta se vede în „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici” şi datorită faptului că este primul titlu în care a debutat ca prim-balerină. S-a întâmplat la Opera Naţională Bucureşti, în producţia din 1986, premiera mondială a baletului compus de maestrul Cornel Trăilescu, în coregrafia Doinei Andronache.
Spectacol care reproduce cu ajutorul mișcărilor elegante capodopera literară a Fraților Grimm este programat în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii pe 18 și 19 iunie, iar biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.
Taberele Urbane revin în curtea Operei Comice pentru Copii
Aflat la a patra ediție, programul „Tabere Urbane de Vară la OCC” se desfășoară începând cu 7 iulie în curtea Operei Comice pentru Copii. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani, care vor să-și petreacă cel puțin câteva zile din vacanță departe de ecrane și în compania unor prieteni noi, în timp ce pregătesc un spectacol în timp record. Fiecare serie de tabără durează 4 zile, cu toate mesele incluse și 3 nopți de cazare la cort. Activitățile puse la dispoziția participanților sunt incluse în preț și cuprind toate atracțiile din Grădina OCC, rezervate în luna iulie exclusiv pentru copiii din tabără. Cele 4 serii disponibile sunt programate astfel: seria I: 7-10 iulie, seria a II-a: 10-13 iulie, seria a III-a: 19-22 iulie, seria a IV-a: 22-25 iulie. Numărul maxim de participanți/serie este 40, fiecare grup beneficiind de supravegherea non-stop a personalului specializat din echipa Operei Comice pentru Copii. Biletele pentru acest program sunt deja disponibile în rețeaua bilete.ro.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.
Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.