Anul 2024 a fost unul excepțional pentru Opera Comică pentru Copii, cu realizări frumoase: premiu și nominalizare în Gala UNITER, 790 de reprezentații jucate, aproape 500.000 de participanți la spectacolele și evenimentele organizate și o creștere a încasărilor cu 13% față de 2023, atingând 8.500.000 lei. „La finalul acestui an extraordinar, le mulțumesc din suflet […]
Anul 2024 a fost unul excepțional pentru Opera Comică pentru Copii, cu realizări frumoase: premiu și nominalizare în Gala UNITER, 790 de reprezentații jucate, aproape 500.000 de participanți la spectacolele și evenimentele organizate și o creștere a încasărilor cu 13% față de 2023, atingând 8.500.000 lei.
„La finalul acestui an extraordinar, le mulțumesc din suflet spectatorilor noștri, echipei fantastice și partenerilor care ne-au fost alături în fiecare pas. 2024 a fost un an de recorduri și premiere, în care am demonstrat împreună că arta pentru copii are puterea de a schimba vieți. Aproape 500.000 de participanți, spectacole remarcabile, recunoaștere națională și proiecte inovatoare – toate acestea sunt rodul unei munci colective și al unei comunități unite de dragostea pentru frumos. Privim cu entuziasm spre 2025, încrezători că vom continua să inspirăm și să bucurăm generații întregi. LA MULȚI ANI!”, a declarat Felicia Filip, managerul OCC.
Pentru prima dată – Premiul UNITER
Opera Comică pentru Copii a înregistrat o premieră istorică la Gala UNITER, pe 27 mai 2024, unde a fost distinsă cu „Premiul pentru coerența și consistența programelor de educație prin artă dedicate publicului tânăr”. Această recunoaștere validează misiunea instituției de a aduce arta mai aproape de inimile copiilor și de a construi o punte între educație și cultură. În plus, spectacolul „Elixirul Dragostei”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu și scenografia lui Adrian Damian, a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun spectacol pentru copii din țară”, subliniind încă o dată excelența producțiilor OCC.
Record de participanți la evenimentele OCC
Anul 2024 a fost marcat de un record de participare, cu aproape 500.000 de persoane prezente la spectacolele și festivalurile instituției – Festivalul Opera Copiilor, Târgul Vrăjitoarelor, Săptămâna Cărților Deschise, Bebe Fest OCC (primăvara și toamna), Primăvara Copiilor, Târgul Poveste de Crăciun. Pe parcursul anului, 350 de abonați s-au bucurat constant de spectacolele OCC.
În cele trei săli de spectacol de la sediu, dar și în turneele pe care OCC le-a susținut (incluzând micro-stagiunea cu 24 de reprezentații în 2 săptămâni la Constanța, în cadrul SEAS) au avut loc 790 de reprezentații. Peste 9.500 de copii din medii sociale defavorizate au avut acces gratuit la evenimentele OCC, confirmând angajamentul instituției pentru o educație artistică incluzivă.
Producții în premieră și prima selecție în Festivalul Național de Teatru
În anul 2024 au avut loc șapte premiere de succes: „Flautul fermecat”, o operă nemuritoare, „Matilda, the Musical”, „Și vrăjitoarelor le plac păpușile”, un balet care a cucerit inimile celor mici, „Gala de Balet”, „Gala Puccini”, „Bubu la mare”, spectacol dedicat copiilor sub 3 ani și „Noaptea Vrăjitoarelor”.
„Matilda, the Musical” a adus instituției prima selecție în cadrul FNT – Festivalul Național de Teatru și este primul musical accesibilizat în limbajul semnelor din România.
Educație culturală aplicată
Educația culturală a continuat să fie un pilon central al activității Operei Comice pentru Copii și în anul 2024. Programele alternative desfășurate la OCC – School of Musical, Atelierele „Micul Artist” și Programul de Voluntariat – au implicat sute de copii și tineri într-o explorare activă a artei și a creativității. De la cei 54 de participanți care au descoperit secretele musicalului la cei 950 de copii înscriși în Atelierele „Micul Artist”, fiecare program a oferit oportunități valoroase de dezvoltare personală pentru copii și adolescenți. Cu 400 de voluntari care s-au alăturat echipei, OCC devine o platformă de formare pentru viitoarele generații.
Încasări record în 2024
Anul 2024 a adus și rezultate financiare remarcabile, OCC înregistrând încasări record de aproape 8.500.000 lei, reprezentând 25% din bugetul instituției, cu o creștere de 13% față de anul 2023.
De asemenea, instituția se bucură de sprijinul celor peste 100 de parteneri, care contribuie direct la susținerea și dezvoltarea proiectelor Operei Comice pentru Copii.
Ce aduce anul 2025
Pentru 2025, Opera Comică pentru Copii pregătește noi surprize artistice, printre care premierele „Hänsel și Gretel” (operă în regia maestrului Cristian Mihăilescu), „Mama păcălită” (balet adaptat de Cătălin Caracaș după „La fille mal gardée”) și două titluri dedicate celor mai mici spectatori, din seria Bubu (regia Andreea Soare și Irina Furdui). De asemenea, cele șapte festivaluri anuale vor continua să transforme curtea OCC într-un spațiu viu, plin de culoare și creativitate: Primăvara Copiilor (21 februarie – 2 martie 2025), Festivalul Cărților Deschise (7 – 23 martie 2025), Bebe Fest OCC (4 aprilie – 4 mai 2025), Festivalul Opera Copiilor (23 mai – 15 iunie 2025), Bebe Fest OCC (12 – 28 septembrie), Târgul Vrăjitoarelor (10 – 26 octombrie 2025) și Poveste de Crăciun (15 noiembrie – 28 decembrie 2025).
OCC în mediul online – un site nou și o platformă de educație culturală
Comunitatea online a crescut în anul 2024, atingând peste 109.000 de urmăritori pe Facebook și peste 12.600 pe Instagram, fiind activă și pe platformele TikTok și YouTube. Totodată, seria Bubu a fost lansată pe Spotify, Apple Music, YouTube și altele, oferind celor mici povești audio captivante.
2025 va marca lansarea noului site al instituției și prima platformă de educație culturală practică pentru întreaga familie.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.
Opera Comică pentru Copii continuă să transforme sărbătorile de iarnă într-o experiență magică. Târgul „Poveste de Crăciun” aduce noutăți și activități inedite, menite să încânte vizitatorii de toate vârstele. Descoperiți mai jos atracțiile speciale ale acestei luni, în cadrul târgului care se desfășoară până pe 29 decembrie, după următorul program: orele 16:00-21:00: vinerea și pe […]
Opera Comică pentru Copii continuă să transforme sărbătorile de iarnă într-o experiență magică. Târgul „Poveste de Crăciun” aduce noutăți și activități inedite, menite să încânte vizitatorii de toate vârstele. Descoperiți mai jos atracțiile speciale ale acestei luni, în cadrul târgului care se desfășoară până pe 29 decembrie, după următorul program:
Patinoarul din Târgul „Poveste de Crăciun” – mai mult timp pentru distracție
Patinoarul dedicat copiilor și familiilor este pregătit să ofere momente de bucurie și voie bună pe gheață. În această lună, patinoarul este deschis și în timpul săptămânii, de marți până vineri, între orele 16:00 și 21:00.
Gheața proaspătă, decorurile festive și luminile strălucitoare creează o atmosferă de basm, perfectă pentru a completa magia Crăciunului. Cei mici pot aluneca în siguranță, iar părinții pot savura priveliștea și bucuria copiilor. Închirierea patinelor și a altor accesorii se face pe bază de tichete, disponibile în incintă, iar turele de 90 de minute permit tuturor să se bucure din plin de această experiență. Costul unui tichet este de 3 lei.
Spectacolul „Poveste de Crăciun” – o tradiție cu casa închisă
Cel mai așteptat eveniment al sezonului, „Poveste de Crăciun”, se joacă anul acesta de 15 ori, toate reprezentațiile programate în perioada 7-22 decembrie având deja biletele epuizate. Acest spectacol extraordinar este un perfect de muzică, dans și poveste, care captează esența sărbătorilor.
Decorurile spectaculoase, costumele impresionante și colindele cântate live transformă fiecare „Poveste de Crăciun” într-o experiență artistică de neuitat. Regizat cu măiestrie de Cristian Mihăilescu și având-o pe soprana Felicia Filip printre protagoniști, spectacolul este destinat tuturor generațiilor, de la cei mai mici spectatori până la bunici.
Liftul Magic și Casa lui Moș Crăciun – deschise din 6 decembrie
Începând cu 6 decembrie, Moșul vine în Târgul „Poveste de Crăciun” și îi așteaptă pe vizitatori să urce până la el acasă cu ajutorul Liftului Magic. Această atracție unică îi conduce pe copii într-o călătorie spectaculoasă până în locuința de poveste a Moșului.
Casa lui Moș Crăciun este decorată cu atenție la detalii, fiecare colțișor fiind pregătit să inspire bucurie și uimire. Copiii vor avea ocazia să-i spună Moșului dorințele lor, să afle povești captivante și să facă fotografii memorabile. Liftul Magic oferă un acces rapid și interactiv, adăugând o notă de emoție și mister acestei experiențe speciale.
Scena Colindătorilor – magia sărbătorilor prin glasuri de copii
Un loc special din Târgul „Poveste de Crăciun” este Scena Colindătorilor, unde atmosfera festivă prinde viață prin colindele interpretate de corurile din Programul Național Cantus Mundi și de copiii înscriși la Atelierele „Micul Artist”. Aceste spectacole live sunt un prilej de bucurie pentru vizitatori, care sunt invitați să cânte alături de tinerii colindători și să se lase purtați de emoția sărbătorilor.
Scena Colindătorilor oferă reprezentații pline de căldură și energie, contribuind la spiritul de Crăciun și transformând fiecare moment petrecut în târg într-o amintire frumoasă. Glasurile cristaline ale copiilor și repertoriul variat de colinde creează o atmosferă magică, în care tradițiile românești se împletesc cu bucuria sărbătorii.
„Povestea Zilei și a Nopții” – spectacol ecvestru de basm
Luna decembrie marchează lansarea unui nou titlu din seria „Basme cu Cai” – „Povestea Zilei și a Nopții”, un spectacol ecvestru extraordinar, care îmbină povestirea clasică cu elemente spectaculoase de acrobație.
În acest spectacol, Ziua și Noaptea sunt două forțe opuse care se luptă pentru supremație asupra lumii, înainte să învețe să conviețuiască în armonie. Povestea este adusă la viață prin eleganța cailor, momente de jonglerie cu foc, zboruri de păsări de pradă și alte elemente neașteptate. Decorul în aer liber adaugă o notă autentică, transformând acest eveniment într-un spectacol impresionant pentru întreaga familie. Reprezentațiile se desfășoară între 20 și 29 decembrie, iar biletele sunt disponibile pe bilete.ro.
„O noapte la Veneția” – opereta care încheie festiv anul
Pe 28 și 29 decembrie, Sala Mare a Operei Comice pentru Copii găzduiește spectacolul „O noapte la Veneția”, o operetă de Johann Strauss care încheie festivitățile de iarnă cu stil și eleganță. Regizat de Cristian Mihăilescu, spectacolul aduce la viață atmosfera romantică și vibrantă a Veneției, îmbinând umorul, melodiile și povestea unei nopți de carnaval plină de încurcături și surprize.
Decorurile somptuoase și costumele inspirate din epoca venețiană transformă scena într-un spectacol vizual fascinant, iar muzica emblematică a lui Johann Strauss cucerește publicul de toate vârstele. „O noapte la Veneția” este o invitație la o aventură muzicală plină de culoare, ideală pentru a încheia anul într-o atmosferă de sărbătoare și rafinament.
Informații generale despre Târgul „Poveste de Crăciun”
Intrarea în cadrul târgului este gratuită, iar accesul la activitățile speciale se face pe bază de tichete, disponibile la punctele de informare din incinta Operei Comice pentru Copii. Costul unui tichet este de 3 lei. Printre atracțiile ediției curente se numără: Zborul cu Sania lui Moș Crăciun (18 tichete), care oferă senzația unei plimbări de iarnă la înălțime; Grota lui Grinch (5 tichete), unde copiii descoperă povestea celui care a vrut să fure Crăciunul; Liftul Magic (15 tichete pentru maximum 6 persoane), care îi conduce pe vizitatori spre Casa lui Moș Crăciun; Patinoarul Copiilor (6 tichete pentru o tură de 90 de minute, cu posibilitatea închirierii patinelor sau a unei foci pentru încă 6 tichete); Caruselul Jucăriilor (4 tichete), o plimbare tradițională în spiritul Crăciunului; Roata Magică (4 tichete), care dezvăluie o panoramă de poveste asupra târgului; Scena Colindătorilor (acces gratuit), cu coruri din Programul Național Cantus Mundi și copii înscriși la Atelierele „Micul Artist”, care vestesc sărbătorile prin colinde; și Magazinul lui Moș Crăciun (acces gratuit), locul ideal pentru a găsi cadouri inspirate din spiritul Crăciunului. Organizatorii invită familiile să se bucure de o sărbătoare autentică, cu activități ce transformă fiecare vizită într-o „Poveste de Crăciun”.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.
Descoperă „Tunelul Timpului” și întâlnește personalitățile Marii Uniri Una dintre atracțiile speciale ale Târgului „Poveste de Crăciun” este „Tunelul Timpului”, o experiență interactivă care îi poartă pe vizitatori prin epoci istorice fascinante. Anul acesta, momentul central al călătoriei este întâlnirea cu Regele Ferdinand I și Regina Maria, figuri esențiale ale istoriei noastre, care au avut […]
Descoperă „Tunelul Timpului” și întâlnește personalitățile Marii Uniri
Una dintre atracțiile speciale ale Târgului „Poveste de Crăciun” este „Tunelul Timpului”, o experiență interactivă care îi poartă pe vizitatori prin epoci istorice fascinante. Anul acesta, momentul central al călătoriei este întâlnirea cu Regele Ferdinand I și Regina Maria, figuri esențiale ale istoriei noastre, care au avut un rol decisiv în realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
Vizitatorii vor avea ocazia să afle despre curajul și viziunea lor: Regele Ferdinand I, supranumit „Întregitorul”, a condus țara în Primul Război Mondial, iar Regina Maria, cunoscută drept „Regina Soldat”, a militat pentru drepturile României pe scena internațională. „Tunelul Timpului” oferă o experiență educativă captivantă, combinând tehnologia și povestea pentru a aduce la viață aceste momente cruciale din istoria națională.
Locuri suplimentare la spectacolul extraordinar „Poveste de Crăciun”
Datorită interesului uriaș din partea publicului, Opera Comică pentru Copii anunță suplimentarea locurilor pentru spectacolul extraordinar „Poveste de Crăciun”. Acest spectacol de tradiție îmbină muzica, dansul și spiritul sărbătorilor într-o poveste fermecătoare care încântă spectatorii de toate vârstele și poartă semnătura regizorală a maestrului Cristian Mihăilescu.
Biletele pot fi achiziționate online pe platforma bilete.ro, însă se epuizează repede. Nu ratați șansa de a vă bucura de acest eveniment deosebit al sezonului festiv.
Patinoarul din Târgul „Poveste de Crăciun” – o atracție pentru întreaga familie
Iubitorii de patinaj sunt invitați să se bucure de patinoarul amplasat în incinta Târgului „Poveste de Crăciun”. Acesta este deschis nu doar în weekend, ci și în timpul săptămânii, de marți până joi, între orele 16:00 și 21:00. Patinoarul oferă o atmosferă magică, perfectă pentru momente de relaxare și distracție alături de cei dragi. Este activitatea ideală pentru a completa o vizită la târg.
PROGRAMUL DE LA PATINOAR
Marți-Vineri:
16:00 – 17:30 – tură de patinaj
17:30 – 18:00 = pauză de curățare
18:00 – 19:30 – tură de patinaj
19:30 – 20:00 = pauză de curățare
20:00 – 21:00 – tură de patinaj
Sâmbătă-Duminică:
10:00 – 11:30 – tură de patinaj
11:30 – 12:00 = pauză de curățare
12:00 – 13:30 – tură de patinaj
13:30 – 14:00 = pauză de curățare
14:00 – 15:30 – tură de patinaj
15:30 – 16:00 = pauză de curățare
16:00 – 17:30 tură de patinaj
17:30 – 18:00 = pauză de curățare
18:00 – 19:30 – tură de patinaj
19:30 – 20:00 = pauză de curățare
20:00 – 21:00 – tură de patinaj
Prețuri:
– 6 tichete acces pe patinoar (pentru o tură de 90 min). Atenție la ultima tură de patinaj din zi, care are doar 60 min!
– 6 tichete închiriere patine
– 6 tichete închiriere foca
Târgul „Poveste de Crăciun” este deschis între 15 noiembrie și 29 decembrie 2024, iar accesul în incintă este gratuit. Pentru anumite activități, precum „Tunelul Timpului” sau patinoar, sunt necesare tichete achiziționate din incinta târgului, costul unui tichet fiind de 3 lei.
Vă așteptăm să descoperiți magia sărbătorilor la Târgul „Poveste de Crăciun”! 🎄
✨ Opera Comică pentru Copii organizează în data de 11.12.2024 un CASTING în vederea realizării premierei cu opera „Hänsel și Gretel”, de Engelbert Humperdinck ✨ Sunt așteptați artiști pentru următoarele roluri: 📌 Hänsel – mezzosoprană 📌 Gretel – soprană 📌 Vrăjitoarea – mezzosoprană sau tenor Cei interesați vor completa acest formular de înscriere până la data […]
✨ Opera Comică pentru Copii organizează în data de 11.12.2024 un CASTING în vederea realizării premierei cu opera „Hänsel și Gretel”, de Engelbert Humperdinck
V-aţi întrebat dacă există un loc unde spiridușii fac tumbe, renii își scutură zurgălăii veseli, iar Moș Crăciun își împarte zâmbetele cu generozitate? Ei bine, din 15 noiembrie și până 29 decembrie 2024, Opera Comică pentru Copii devine exact acest tărâm fermecat, găzduind cea de-a IX-a ediție a Târgului „Poveste de Crăciun”. Cu 112 spectacole […]
V-aţi întrebat dacă există un loc unde spiridușii fac tumbe, renii își scutură zurgălăii veseli, iar Moș Crăciun își împarte zâmbetele cu generozitate? Ei bine, din 15 noiembrie și până 29 decembrie 2024, Opera Comică pentru Copii devine exact acest tărâm fermecat, găzduind cea de-a IX-a ediție a Târgului „Poveste de Crăciun”. Cu 112 spectacole și nenumărate surprize interactive, pregătiți-vă pentru cea mai frrumoasă aventură a sezonului!
Întâlnire regală în lift? Da, chiar așa!
Închipuiți-vă că urcați într-un ascensor care, în loc să vă ducă la etajul 2 sau 3, vă poartă direct în România de acum 100 de ani! Exact asta face Tunelul Timpului, noua atracție-vedetă a Târgului. După o călătorie prin imagini istorice care prind viață în fața ochilor, ușile liftului se deschid și – surpriză! – dați nas în nas cu Regina Maria și Regele Ferdinand. Cei doi suverani, interpretați cu farmec și umor de doi actori talentați, vă vor face să vă simțiți ca niște adevăraţi exploratori ai istoriei, povestind despre Marea Unire ca și cum ar fi avut loc ieri. Pregătiți-vă aparatele foto: un selfie cu Regina Maria nu e ceva ce ți se întâmplă în fiecare zi!
Parc de distracții cu parfum de sărbătoare
În curtea Operei Comice pentru Copii, distracția e la ea acasă! Puteți zbura virtual cu sania lui Moș Crăciun într-o experiență 7D, care vă va face să simțiți până și fulgii de nea pe nas, puteți să faceți piruete pe patinoar (sau măcar să încercați!), să vă învârtiți în caruselul cu cele mai iubite jucării sau să-l întâlniți pe Grinch în grota lui (poate-poate îl convingeți să iubească Crăciunul). Iar dacă vreți să verificați dacă renii lui Moș Crăciun sunt la fel de drăguți pe viu ca în povești, Curtea Renilor vă așteaptă!
Artă cu zâmbete și aplauze
Pe scenă, poveștile prind viață în cel mai spectaculos mod: aventurile din Răpirea din Serai vă țin cu sufletul la gură (dar și cu zâmbetul pe buze), povestea spumoasă din O noapte la Veneţia vă poartă în ritm alert printr-un carnaval plin de intrigi romantice şi răsturnări haioase de situaţie, iar Poveste de Crăciun, cu minunata Felicia Filip, aduce magia sărbătorilor la altitudini maxime. Chiar și cei mai mici spectatori au partea lor de distracție cu „Bubu Hohoho”, un concert unde bebelușii pot gânguri pe melodiile minunate din baletul Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski!
Mâini dibace și inimi vesele
La Atelierele Spiridușilor, creativitatea e la ordinea zilei! Micii artiști pot crea decorațiuni strălucitoare, pot modela turtă dulce și împleti coronițe care ar face invidios și bradul de la Universitate. Iar când corurile de copii încep să colinde, până și cei mai serioși părinți se vor trezi fredonând! Cu voce tare sau în gând.
Cai, foc și povești în aer liber
Pentru un final cu scântei (la propriu!), între 20 și 29 decembrie, Basme şi cai, un spectacol ecvestru uimitor, aduce în scenă povestea complicată a Zilei și a Nopții, cu jongleri care mânuiesc focul călare și păsări de pradă care taie aerul deasupra capetelor voastre.
Informații practice
Intrarea în târg este gratuită. Pentru activitățile speciale, puteți achiziționa tichete în valoare de 3 lei fiecare de la punctele de informare din incintă. Fiecare atracție necesită un număr diferit de tichete, de exemplu de exemplu: Caruselul jucăriilor – 4 tichete, Grota lui Grinch – 5 tichete, Tunelul Timpului – 10 tichete. Vă invităm să verificați la fața locului numărul de tichete necesar pentru activitățile care vă interesează și să vă planificați vizita în funcție de preferințe și buget.
Sub bagheta magică a sopranei Felicia Filip, Opera Comică pentru Copii a creat un loc unde educația poartă costum de sărbătoare și distracția vine la pachet cu învățături prețioase. Este genul de experiență ce te face să crezi că, poate-poate, chiar există magie de Crăciun!
un articol de Ioana Marghita
REGULAMENT GENERAL – Târgul Poveste de Crăciun EDIȚIA 2024 Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024 Program: Vinerea și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00 Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00 24 decembrie: 10:00 – 16:00 25 decembrie: închis Cuprins Regulamente Obiective: 1 – REGULAMENT CARUSEL 2 – REGULAMENT […]
REGULAMENT GENERAL – Târgul Poveste de Crăciun EDIȚIA 2024
Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024
Program:
Vinerea și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00
Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00
24 decembrie: 10:00 – 16:00
25 decembrie: închis
Cuprins Regulamente Obiective:
1 – REGULAMENT CARUSEL
2 – REGULAMENT Patinoarul Copiilor
3 – REGULAMENT Casa lui Moș Crăciun
4 – REGULAMENT FOOD COURT
5 – REGULAMENT Zbor cu sania
6 – REGULAMENT Magazin OCC
7 – REGULAMENT – Atelier de Turtă Dulce
8 – REGULAMENT – Atelierele Spiridușilor
9 – REGULAMENT TRENULEȚ
10 – REGULAMENT TICHETE OCC
11 – REGULAMENT – Atelier de coronițe
12 – REGULAMENT Foto Point
Prezentul regulament se aplică tuturor vizitatorilor care ajung în zona Târgului Poveste de Crăciun organizat de către Opera Comică pentru Copii.
Prin accesarea acestei zone, acceptați toate prevederile prezentului regulament.
Citiți-l și explicați-l copiilor dumneavoastră!
Organizatorul nu se face responsabil de orice consecință rezultată în urma necitirii regulamentului sau nerespectării clauzelor cuprinse mai jos.
Organizatorul își rezervă dreptul de a nu permite accesul în Târgul Poveste de Crăciun celor care refuză controlul de securitate, persoanelor care sunt suspecte de punerea în pericol a celorlalți participanți sau a bunei desfășurări a Târgului Poveste de Crăciunului.
Accesul în incinta Târgului Poveste de Crăciun este gratuit.
Anumite obiective din cadrul Târgului pot fi utilizate doar prin achiziționarea tichetelor specifice. Tichetele pot fi achiziționate din două locuri, astfel: de la căsuța ”InfoPoint” și de la Magazinul OCC.
Materiale foto-video
În cadrul Târgului, Organizatorul, partenerii Organizatorului şi presa acreditată au dreptul de a înregistra şi fotografia pe întreaga durată a Târgului Poveste de Crăciunului. Participanții iau la cunoștință de posibilitatea de a apărea în astfel de materiale, fără a putea emite pretenții asupra drepturilor privind respectivele materiale. Organizatorul are dreptul de a folosi aceste materiale, de a le publica pe diverse canale de comunicare și de a le utiliza în campanii publicitare fără a compensa în vreun fel participantul.
Presa acreditată are dreptul de a înregistra parțial evenimentul doar în zone special amenajate.
Prezentul Regulament este afișat la toate intrările în incinta locației evenimentului și pe pagina de internet www.operacomica.ro și este disponibil în mod gratuit.
Încălcarea gravă a Regulamentului poate fi sancționată inclusiv cu excluderea din cadrul târgului.
CEL MAI IMPORTANT: RELAXAȚI-VĂ ȘI DISTRAȚI-VĂ!!!
Manager,
Dr. Felicia Filip
REGULAMENT CARUSEL
Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024
Program:
Vinerea și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00
Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00
24 decembrie: 10:00 – 16:00
25 decembrie: închis
Tichete acces: 4 tichete / tura / 3 min.
Tichetele se achizitioneaza de la Magazinul OCC și de la InfoPoint
Prezentul regulament se aplică tuturor celor care doresc să utilizeze obiectivul ‘Carusel’ din cadrul Târgului Poveste de Crăciun.
Prin utilizarea acestui obiectiv, acceptați toate prevederile prezentului regulament, precum și ale Regulamentului General.
Citiți-l și explicați-l copiilor dumneavoastră.
Organizatorul nu se face responsabil de orice consecință rezultată în urma necitirii regulamentului sau nerespectării clauzelor cuprinse mai jos.
Siguranța copilului este cea mai importantă ;
VĂ DORIM DISTRACȚIE PLĂCUTĂ!
REGULAMENT Patinoarul Copiilor
Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024
Program:
Marți -Vineri și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00
Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00
24 decembrie: 10:00 – 16:00
25 decembrie: închis
Accesul pe patinoar se face prin achitarea tarifelor valabile pentru o serie de patinaj conform programului afișat la intrare: 6 tichete – accesul pe gheata; 6 tichete – închirierea patinelor; 6 tichete – închirierea materialelor ajutătoare pentru începători.
Obiectivul ”Patinoar” se adresează copiilor cu vârsta de peste 3 ani.
Prezentul regulament se aplică tuturor celor care doresc să utilizeze obiectivul ”Patinoar” din cadrul Târgului Poveste de Crăciun.
Prin utilizarea acestui obiectiv, acceptați toate prevederile prezentului regulament, precum și ale Regulamentului General afișat la intrarea în Târg.
Vă rugăm să îl citiți și să îl explicați copilului dumneavoastră!
Organizatorul nu se face responsabil de nicio consecință rezultată în urma nerespectării clauzelor cuprinse mai jos.
VĂ DORIM DISTRACȚIE PLĂCUTĂ!
REGULAMENT Casa lui Moș Crăciun
Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024
Program:
Vinerea și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00
Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00
24 decembrie: 10:00 – 16:00
25 decembrie: închis
Accesul se face pe baza de tichete: 15 tichete / experiență / maxim 4 persoane.
Tichetele se achizitioneaza de la Magazinul OCC și de la InfoPoint
Obiectivul “Casa lui Moș Crăciun” se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 16 ani;
Durata maximă petrecută alături de Moș Crăciun nu poate depăși 3 minute/ participant.
Prezentul regulament se aplică tuturor celor care doresc să viziteze obiectivul “Casa lui Moș Crăciun” din cadrul Târgului Poveste de Crăciun.
Prin utilizarea acestui obiectiv, acceptați toate prevederile prezentului regulament, precum și ale Regulamentului General afișat la intrarea în Târg.
Citiți-l și explicați-l copiilor dumneavoastră!
Organizatorul nu se face responsabil de orice consecință rezultată în urma necitirii regulamentului sau nerespectării clauzelor cuprinse mai jos.
VĂ DORIM DISTRACȚIE PLĂCUTĂ!
REGULAMENT FOOD COURT
Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024
Program:
Vinerea și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00
Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00
24 decembrie: 10:00 – 16:00
25 decembrie: închis
Prin utilizarea acestor zone, acceptați toate prevederile prezentului regulament, precum și ale Regulamentului General.
Citiți-l și explicați-l copiilor dumneavoastră!
Organizatorul nu se face responsabil de orice consecință rezultată în urma necitirii regulamentului sau nerespectării clauzelor cuprinse mai jos.
Încălcarea gravă a Regulamentului poate fi sancţionată inclusiv cu excluderea din cadrul festivalului.
VĂ DORIM POFTĂ BUNĂ!
REGULAMENT Zbor cu sania
Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024
Program:
Vinerea și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00
Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00
24 decembrie: 10:00 – 16:00
25 decembrie: închis
Tichete acces: 18 tichete / zbor / sanie. Maxim 2 persoane.
Tichetele se achiziționează de la Magazinul OCC și InfoPoint.
Obiectivul ”Zbor cu Sania” se adresează numai copiilor cu vârsta de peste 3 ani.
Capacitatea maximă a acestui obiectiv este de 2 persoane / zbor.
Un zbor include ridicarea cu nacela, transfer în sanie, plimbare dus-întors, coborâre cu nacela.
Prezentul regulament se aplică tuturor celor care doresc să utilizeze obiectivul Zbor cu Sania din cadrul Târgului Poveste de Crăciun.
Prin utilizarea acestui obiectiv, acceptați toate prevederile prezentului regulament, precum și ale Regulamentului General afișat la intrarea în Târg.
Citiți-l și explicați-l copiilor dumneavoastră!
Organizatorul nu se face responsabil de orice consecință rezultată în urma necitirii regulamentului sau nerespectării clauzelor cuprinse mai jos:
VĂ DORIM DISTRACȚIE PLĂCUTĂ!
REGULAMENT Magazin OCC
Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024
Program:
Vinerea și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00
Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00
24 decembrie: 10:00 – 16:00
25 decembrie: închis
Punct de achiziționare a tichetelor PDC.
Prezentul regulament se aplică tuturor vizitatorilor care ajung în zona Magazinului din cadrul Târgului Poveste de Crăciun.
Prin accesarea acestei zone, acceptați toate prevederile prezentului regulament, precum și ale Regulamentului General afișat la intrarea în Târg.
Citiți-l și explicați-l copiilor dumneavoastră!
Organizatorul nu se face responsabil de orice consecință rezultată în urma necitirii regulamentului sau nerespectării clauzelor cuprinse mai jos:
Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă;
VĂ DORIM DISTRACȚIE PLĂCUTĂ!
REGULAMENT – Atelier de Turtă Dulce
Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024
Program:
Vinerea și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00
Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00
24 decembrie: 10:00 – 16:00
25 decembrie: închis
Accesul la Fabrica de turtă dulce se face pe bază de tichete.
Căsuță Mare – 15
Căsuță Mică – 7
Biscuiti – 3
Tichetele se achiziționează de la Magazinul OCC și InfoPoint.
Prezentul regulament se aplică tuturor celor care doresc să utilizeze obiectivul Atelier de turtă dulce din cadrul Târgului Poveste de Crăciun.
Prin utilizarea acestui obiectiv, acceptați toate prevederile prezentului regulament, precum și ale Regulamentului General afișat la intrarea în Târg. Vă rugăm să îl citiți și să îl explicați copilului dumneavoastră. Organizatorul nu se face responsabil de nicio consecință rezultată în urma nerespectării clauzelor cuprinse mai jos.
Obiectivul Fabrica de turtă dulce se adresează copiilor cu vârsta de peste 3 ani.
Accesul în cadrul Atelierului de turtă dulce se face pe baza de Tichetelor PDC, în funcție de produsul final ales de către participant.
Prețul unui atelier este cuprins între 3 și 15 Tichete PDC și este afișat la loc vizibil, în locație.
Atelierul de turtă dulce este coordonat de o persoană desemnată de organizator, ale cărei indicații trebuie respectate cu strictețe.
Coordonatorul atelierului nu poate restricționa în niciun fel demersul creativ al copilului, ci doar acțiunile acestuia care periclitează propria siguranță sau a celor din jur.
Obiectele rezultate în urma participării la ateliere aparțin copiilor și pot fii însușite.
Participanţii, respectiv părinții/tutorii legali ai participanților îşi asumă întreaga responsabilitate asupra capacităţii copilului de a participa la respectiva activitate. Părinții/tutorii legali nu au acces în spațiul în care se desfășoară activitățile propriu – zise, dacă toate spațiile de activitate sunt ocupate de către copii.
Aceștia trebuie să rămână în zona atelierelor pentru a prelua participanții minori la finalul activităților sau pentru a interveni în cazul unor situații speciale.
În spațiul destinat Atelierului de turtă dulce este interzis accesul cu animalele de companie,, bagaje de mari dimensiuni dar și cu mâncare și băutură la pahar.
Prin prezența în cadrul Târgul Poveste de Crăciunului, persoanele din public își dau acordul pentru apariția în fotografiile și înregistrările realizate în cadrul evenimentului și folosirea ulterioară a acestora de către organizator.
Distracție plăcută!
REGULAMENT – Atelierele Spiridușilor
Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024
Program:
Vinerea și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00
Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00
24 decembrie: 10:00 – 16:00
25 decembrie: închis
Accesul la Atelierele Spiridușilor se face pe bază de tichete. Fiecare atelier are specificat numărul de tichete necesare.
Tichetele se achiziționează de la Magazinul OCC și InfoPoint.
Prezentul regulament se aplică tuturor celor care doresc să utilizeze obiectivul Atelierele Spiridușilor din cadrul Târgului Poveste de Crăciun.
Prin utilizarea acestui obiectiv, acceptați toate prevederile prezentului regulament, precum și ale Regulamentului General afișat la intrarea în Târg. Vă rugăm să îl citiți și să îl explicați copilului dumneavoastră. Organizatorul nu se face responsabil de nicio consecință rezultată în urma nerespectării clauzelor cuprinse mai jos.
Obiectivul Ateliere se adresează copiilor cu vârsta de peste 3 ani. Accesul în cadrul ATELIERELOR SPIRIDUȘILOR se face pe baza de Tichetelor PDC, în funcție de specificul fiecărei activități. Prețul unui atelier este cuprins între 5 și 30 de Tichete PDC și este afișat la loc vizibil, în locație.
ATELIERELE SPIRIDUȘILOR reprezintă un spațiu bine delimitat, în cadrul căruia mai multe activități diferite se desfășoară în căsuțe distincte, utilate și încălzite.
Fiecare atelier este coordonat de o persoană desemnată de organizator, ale cărei indicații trebuie respectate cu strictețe. Coordonatorul atelierului nu poate restricționa în niciun fel demersul creativ al copilului, ci doar acțiunile acestuia care periclitează propria siguranță sau a celor din jur. Obiectele rezultate în urma participării la ateliere aparțin copiilor și pot fii însușite.
Participanţii, respectiv părinții/tutorii legali ai participanților îşi asumă întreaga responsabilitate asupra capacităţii copilului de a participa la respectiva activitate. Părinții/tutorii legali nu au acces în spațiul în care se desfășoară activitățile propriu – zise, dacă toate spațiile de activitate sunt ocupate de către copii. Aceștia trebuie să rămână în zona atelierelor pentru a prelua participanții minori la finalul activităților sau pentru a interveni în cazul unor situații speciale.
În interiorul căsuțelor este interzis accesul cu animalele de companie, cărucioare, sănii, bagaje de mari dimensiuni etc.
Prin prezența în cadrul Târgul Poveste de Crăciunului, persoanele din public își dau acordul pentru apariția în fotografiile și înregistrările realizate în cadrul evenimentului și folosirea ulterioară a acestora de către organizator.
Distracție plăcută!
REGULAMENT TRENULEȚ
Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024
Program:
Vinerea și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00
Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00
24 decembrie: 10:00 – 16:00
25 decembrie: închis
Capacitatea trenuțului: 14 călători;
Utilizarea trenulețului se recomandă copiilor cu vârsta peste 3 ani.
Tichete acces:
Trenuleț – 3 tichete / tura;
Tichetele se achizitioneaza de la Magazinul OCC și InfoPoint.
Prezentul regulament se aplică tuturor celor care doresc să utilizeze obiectivul „Trenulețul” din cadrul Târgului Poveste de Crăciun.
Prin utilizarea acestui obiectiv, acceptați toate prevederile prezentului regulament, precum și ale Regulamentului General.
Citiți-l și explicați-l copiilor dumneavoastră!
Organizatorul nu se face responsabil de orice consecință rezultată în urma necitirii regulamentului sau nerespectării clauzelor cuprinse mai jos.
Siguranța copilului este cea mai importantă ;
Utilizarea acestor obiective se face pe risc propriu.
VĂ DORIM DISTRACȚIE PLĂCUTĂ!
REGULAMENT TICHETE OCC
Regulament pentru utilizarea tichetelor valorice „TICHET OCC” în cadrul cadrul Târgului ”Poveste de Crăciun”.
Obiectivele din cadrul Târgului ”Poveste de Crăciun” pot fi accesate de către public fie gratuit, fie utilizând tichete valorice, utilizabile exclusiv în cadrul evenimentelor organizate de către Opera Comică pentru Copii.
Valoarea nominală a unui TICHET OCC este de 3 lei.
Obiectivele care utilizează TICHETUL OCC au afișat la loc vizibil numărul tichetelor necesare accesării atracției. Lista acestora poate fi consultată în prezentul regulament.
La obiectivele care necesită TICHETE OCC pentru accesare, nu poate fi utilizată o altă formă de plată decât cea a tichetelor. În acest sens, accesarea obiectivelor nu poate fi efectuată prin plata unei sume de bani.
TICHETELE OCC pot fi achiziționate numai din următoarele locații: Magazinul OCC și InfoPoint.
Modalitatea de utilizare a TICHETELOR OCC este aceea a predării acestora personalului atașat fiecărui obiectiv, care va permite accesul publicului.
TICHETELE OCC sunt emise special pentru evenimentele OCC și nu pot fi utilizate în alte scopuri.
TICHETELE OCC pot fi utilizate pe toată perioada desfășurării evenimentului ”Târgul Poveste de Crăciun”. În acest sens, ziua achiziționării lor poate fi diferită de cea a utilizării lor, cu condiția de a nu fii depășită perioada desfășurării evenimentului.
TICHETELE OCC sunt transmisibile.
TICHETELE OCC neutilizate NU pot fi returnate, iar cumpărătorii lor NU pot solicita contravaloarea lor în cazul în care nu le utilizează.
TICHETELE OCC care sunt vizibil deteriorate (ex. rupte, lipite, șifonate etc.) nu mai pot fi utilizate. Personalul atașat fiecărui obiectiv va decide asupra posibilității utilizării acestora.
TICHETELE OCC pot fi vândute doar de către organizator prin locațiile menționate mai sus, iar utilizarea de tichete falsificate ori comercializarea lor de către alte persoane decât cele avizate de organizator, constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.
TICHETELE OCC se utilizează pentru accesul la toate atracțiile din cadrul Târgului Poveste de Crăciun. În cazul cumpărării de produse de la Magazinul OCC sau de la Comercianții prezenți în Târgul Poveste de Crăciun, se achită în RON.
TICHETELE OCC:
REGULAMENT – Atelier de coronițe
Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024
Program:
Vinerea și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00
Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00
24 decembrie: 10:00 – 16:00
25 decembrie: închis
Accesul la Atelierul de Coronițe se face pe bază de Tichete OCC.
Căsuță Mare – 15 tichete
Căsuță Mică – 7 tichete
Biscuiti – 3 tichete
Tichetele se achiziționează de la Magazinul OCC și InfoPoint.
Prezentul regulament se aplică tuturor celor care doresc să utilizeze obiectivul Atelierul de Coronițe din cadrul Târgului Poveste de Crăciun.
Prin utilizarea acestui obiectiv, acceptați toate prevederile prezentului regulament, precum și ale Regulamentului General.. Vă rugăm să îl citiți și să îl explicați copilului dumneavoastră. Organizatorul nu se face responsabil de nicio consecință rezultată în urma nerespectării clauzelor cuprinse mai jos.
Obiectivul Atelierul de Coronițe se adresează copiilor cu vârsta de peste 3 ani.
Accesul în cadrul Atelierului de Coronițe se face pe baza Tichetelor OCC, în funcție de produsul final ales de către participant. Prețul unui atelier este cuprins între 3 și 15 Tichete OCC și este afișat la loc vizibil, în locație.
Atelierul de Coronițe este coordonat de o persoană desemnată de organizator, ale cărei indicații trebuie respectate cu strictețe.
Coordonatorul atelierului nu poate restricționa în niciun fel demersul creativ al copilului, ci doar acțiunile acestuia care periclitează propria siguranță sau a celor din jur. Obiectele rezultate în urma participării la ateliere aparțin copiilor și pot fi însușite.
Participanţii, respectiv părinții/tutorii legali ai participanților îşi asumă întreaga responsabilitate asupra capacităţii copilului de a participa la respectiva activitate. Părinții/tutorii legali nu au acces în spațiul în care se desfășoară activitățile propriu – zise, dacă toate spațiile de activitate sunt ocupate de către copii. Aceștia trebuie să rămână în zona atelierelor pentru a prelua participanții minori la finalul activităților sau pentru a interveni în cazul unor situații speciale.
În spațiul destinat Atelierului de Coronițe este interzis accesul cu animalele de companie, bagaje de mari dimensiuni dar și cu mâncare și băutură la pahar.
Prin prezența în cadrul Târgul Poveste de Crăciunului, persoanele din public își dau acordul pentru apariția în fotografiile și înregistrările realizate în cadrul evenimentului și folosirea ulterioară a acestora de către organizator.
Distracție plăcută!
REGULAMENT Foto Point
Perioada : 15 Noiembrie – 29 Decembrie 2024
Program:
Vinerea și 23 decembrie și 26 decembrie: 16:00 – 21:00
Sâmbăta și duminica: 10:00 – 21:00
24 decembrie: 10:00 – 16:00
25 decembrie: închis
Accesul se face pe baza de tichete: 5 tichete / fotografie
Tichetele se achizitioneaza de la Magazinul OCC și InfoPoint.
Obiectivul „Foto Point” se adresează tuturor vizitatorilor Târgului Poveste de Crăciun.
Se pot realiza fotografii în timpul orelor de funcționare menționate în program.
Fotografiile pot fi realizate în limita disponibilității.
Participanții sunt încurajați să se bucure de experiența „Foto Point” în limita bunelor maniere.
Respectați indicațiile personalului pentru a asigura o experiență plăcută pentru toți vizitatorii.
Siguranța participanților este prioritară.
Respectați regulile și indicațiile personalului referitoare la utilizarea echipamentelor și a spațiului.
Participanții sunt încurajați să creeze amintiri frumoase și să se distreze în timpul ședințelor foto.
Asigurați-vă că toate fotografii sunt realizate într-un mod respectuos și fără a afecta bunul mers al evenimentului.
Organizatorul poate utiliza fotografiile realizate în scopuri promoționale ale Târgului Poveste de Crăciun.
Asigurați-vă că activitatea în „Foto Point” nu perturbă plăcerea altor vizitatori ai târgului.
Participarea la „Foto Point” se face pe propria răspundere. Organizatorul nu este responsabil pentru eventualele accidente sau incidente.
Citiți și respectați regulamentul pentru a vă bucura de întreaga experiență la Colțul Foto din cadrul Târgului Poveste de Crăciun.
VĂ DORIM MOMENTE PLINE DE BUCURIE ȘI AMINTIRI FRUMOASE!
Vineri se deschide primul târg de iarnă din capitală și din țară. Începând cu 15 noiembrie, Opera Comică pentru Copii invită publicul la ediția a IX-a a Târgului „Poveste de Crăciun”, eveniment gândit să transforme sărbătorile de iarnă într-o experiență de neuitat. În sălile de spectacole ale instituției sunt programate 112 reprezentații, iar curtea OCC […]
Vineri se deschide primul târg de iarnă din capitală și din țară. Începând cu 15 noiembrie, Opera Comică pentru Copii invită publicul la ediția a IX-a a Târgului „Poveste de Crăciun”, eveniment gândit să transforme sărbătorile de iarnă într-o experiență de neuitat. În sălile de spectacole ale instituției sunt programate 112 reprezentații, iar curtea OCC va găzdui atracții și activități interactive destinate vizitatorilor de toate vârstele, desfășurate până pe 29 decembrie, după următorul program:
Ateliere și activități dedicate Crăciunului pentru micii vizitatori
Târgul „Poveste de Crăciun” din acest an aduce o varietate de activități speciale, printre care se remarcă Atelierele Spiridușilor, unde copiii și familiile pot participa la sesiuni creative. Printre cele mai populare activități se numără crearea decorațiunilor de Crăciun, modelarea figurinelor din turtă dulce și confecționarea coronițelor tradiționale. Toate activitățile sunt desfășurate sub îndrumarea spiridușilor Operei Comice pentru Copii.
Atracții noi și o experiență interactivă unică
Anul acesta, vizitatorii sunt invitați să exploreze atât atracții noi, cât și activitățile consacrate, fiecare oferind o experiență deosebită:
Întâlniri istorice în preajma zilei de 1 decembrie
Una dintre atracțiile oferite în premieră anul acesta este Tunelul Timpului, prin care participanții se întâlnesc cu două figuri emblematice din istoria României: Regina Maria și Regele Ferdinand. Această experiență unică este și un prilej de a marca Ziua Națională a României, sărbătorită pe 1 decembrie, o dată ce amintește de Marea Unire din 1918, un moment istoric crucial, înfăptuit sub domnia Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.
Regele Ferdinand I, supranumit „Întregitorul”, a fost cel care, împreună cu Regina Maria, a susținut unificarea tuturor provinciilor locuite de români într-un singur stat. Regina Maria, cunoscută pentru spiritul său curajos și dedicarea față de țară, a fost o figură remarcabilă, apreciată pentru contribuția sa în timpul Primului Război Mondial și pentru sprijinul acordat poporului român. Tunelul Timpului permite copiilor și adulților să călătorească în timp, întâlnindu-i pe acești doi regi, descoperind povestea României Mari și a valorilor naționale, într-un mod interactiv și plin de învățăminte.
Spectacole ecvestre în ultima lună a anului
După succesul de la ediția anterioară, un nou spectacol cu cai vine la Târgul „Poveste de Crăciun” de la Opera Comică pentru Copii, în perioada 20-29 decembrie, în aer liber. Conceptul, semnat Basme cu Cai, este unul special: jonglerii cu foc, păsări de pradă, toate călare, așa cum nu au mai fost văzute niciodată. Spectacolul are ca subiect povestea Zilei și a Nopții, pe când se luptau pentru supremație asupra pământului, înainte să se împace și să împartă frățește binecuvântările asupra omenirii. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro.
Spectacole speciale de Crăciun pentru întreaga familie
Pe parcursul târgului, Opera Comică pentru Copii a programat numeroase titluri din repertoriu, pentru a veni în întâmpinarea spectatorilor de toate vârstele:
Acces liber și tichete pentru activități
Intrarea în cadrul târgului este gratuită, iar accesul la activitățile speciale se face pe bază de tichete, disponibile la punctele de informare din incinta Operei Comice pentru Copii. Costul unui tichet este de 3 lei. Organizatorii invită familiile să se bucure de o sărbătoare autentică, cu activități ce transformă fiecare vizită într-o „Poveste de Crăciun”.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.
Faci parte dintr-o trupă de teatru, ți-ai făcut deja debutul pe scenă și îți dorești să joci într-un spectacol de musical pe o scenă profesionistă? Vino la casting! 🎭 Organizăm casting pentru băieți (cu vârste între 14 și 17 ani) cu aptitudini actoricești, de dans și vocale, în vederea reluării musicalului Annie Jr., de Thomas […]
Faci parte dintr-o trupă de teatru, ți-ai făcut deja debutul pe scenă și îți dorești să joci într-un spectacol de musical pe o scenă profesionistă? Vino la casting!
🎭 Organizăm casting pentru băieți (cu vârste între 14 și 17 ani) cu aptitudini actoricești, de dans și vocale, în vederea reluării musicalului Annie Jr., de Thomas Meehan, Charles Strouse și Martin Charnin, sub licență Audio Perusal © 2017 MTI Enterprises.
🗓 Castingul va avea loc pe 22.11.2024, la sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești, nr. 16).
📋 Pentru înscriere, completează formularul online: https://bit.ly/CastingAnnieBăieți
🗓 Data limită pentru înscrieri este 20.11.2024, ora 20:00. Cei selectați, vor primi materiale de studiu pentru proba practică. Ne rezervăm dreptul de a selecta participanții pentru distribuția spectacolului, fără drept de contestație.
Roluri disponibile:
📌 Miliardarul Warbucks
Înălțime: peste 170 cm
Vârstă: Adolescent (15-17 ani)
Ambitus vocal: A3 – D5
Aptitudini dans: Mediu (ritm, coordonare, mobilitate, echilibru)
📌 Rooster / Burt Hilly
Vârstă: Adolescent (15-17 ani)
Ambitus vocal: A3 – Eb5
Aptitudini dans: Avansat (ritm, coordonare, mobilitate, echilibru)
📌 Polițist / Hingher / Vânzător de mere
Vârstă: Adolescent (14-17 ani)
Aptitudini dans: Mediu (ritm, coordonare, mobilitate, echilibru)
Aptitudini vocale: Cor
Succes tuturor participanților!
În perioada 18 octombrie – 3 noiembrie 2024, Opera Comică pentru Copii (OCC) a deschis porțile Târgului Vrăjitoarelor, o experiență tematică inedită, dedicată copiilor și familiilor dornice să pătrundă în universul fascinant al personajelor negative. Într-o atmosferă spectaculoasă, Grădina OCC a devenit un tărâm fermecat, cu activități interactive, spectacole captivante și ateliere de creație care […]
În perioada 18 octombrie – 3 noiembrie 2024, Opera Comică pentru Copii (OCC) a deschis porțile Târgului Vrăjitoarelor, o experiență tematică inedită, dedicată copiilor și familiilor dornice să pătrundă în universul fascinant al personajelor negative. Într-o atmosferă spectaculoasă, Grădina OCC a devenit un tărâm fermecat, cu activități interactive, spectacole captivante și ateliere de creație care au reușit să atragă un public impresionant de 50.000 de vizitatori pe parcursul a trei weekenduri.
În decursul celor 9 zile de târg, vizitatorii s-au bucurat de un program diversificat, cu 79 de spectacole care au adus în scenă personajele negative din repertoriul instituției, pentru a le face cunoscută latura lor umană și prietenoasă. Printre cele mai îndrăgite momente au fost Noaptea Vrăjitoarelor, desfășurată în Sala Mare, și Noaptea Magiei, găzduită în Salonul Mozart. În regia lui Emil Pantelimon, spectacolul Noaptea Vrăjitoarelor a fost un eveniment unic și interactiv, la care copiii au fost invitați să participe costumați, pătrunzând în lumea fermecată a vrăjitoarelor, reginelor și piraților, personaje negative care au făcut deliciul publicului de toate vârstele.
Activități și ateliere interactive
Târgul Vrăjitoarelor a inclus 20 de atracții pentru toate vârstele și a oferit o varietate de ateliere creative care i-au introdus pe micii participanți în atmosfera specifică poveștilor cu vrăjitoare și zmei. Printre acestea, atelierul de sculptură și decorare a dovlecilor a fost extrem de popular, iar Colțul Culorilor a permis copiilor să își exprime creativitatea într-un spațiu artistic dedicat. Noua atracție, Cripta, i-a invitat pe vizitatori într-un decor fascinant, dedicat unor mari compozitori precum Puccini, Ceaikovski și Mozart, iar Parcul de Aventură a oferit trasee pline de adrenalină.
Experiențele în aer liber au fost atracția principală, Grădina OCC transformându-se într-un spațiu de poveste, cu plimbări cu poneiul, Caruselul și Roata, toate disponibile cu acces pe bază de tichete. Copacul cu păsări răpitoare și Satul Bebelușilor au completat oferta de activități prin locuri special amenajate pentru categoriile de vârstă dedicate.
Târgul Poveste de Crăciun – următoarea atracție în aer liber la Opera Comică pentru Copii
Luna aceasta, Opera Comică pentru Copii dă startul unui nou eveniment tematic de iarnă. Târgul Poveste de Crăciun își deschide porțile pe 15 noiembrie, fiind printre primele târguri de Crăciun din Europa care întâmpină publicul cu o atmosferă de poveste și numeroase activități speciale pentru întreaga familie.
Vizitatorii se vor putea bucura de atracțiile deja consacrate, cum sunt Zborul cu Sania lui Moș Crăciun și vizitele în Casa lui Moș Crăciun, ateliere de creație cu turtă dulce și decorațiuni festive, precum și de un patinoar pentru iubitorii de gheață. De asemenea, programul include și activități captivante pentru cei mici, cum ar fi Satul Bebelușilor și spectacolele de colinde, iar pentru toți cei dornici de suveniruri și cadouri speciale, Magazinul OCC va fi deschis pe durata întregului târg.
Târgul Poveste de Crăciun va fi deschis vinerea între orele 16:00 – 21:00 și în weekend de la 10:00 la 21:00, în perioada 15 noiembrie – 29 decembrie. Intrarea este liberă, iar tichetele pentru activitățile speciale sunt disponibile în incintă, costul unui tichet fiind de 3 lei..
Spectacole pentru toate vârstele în cele trei săli în luna noiembrie
În așteptarea celui mai iubit spectacol de Crăciun, „Poveste de Crăciun”, regizat de maestrul Cristian Mihăilescu, cele trei săli de spectacole de la OCC găzduiesc producții pentru toate gusturile și vârstele. În Sala Mare se joacă emblematicul balet „Lacul Lebedelor”, semnat de Andreea Soare și spectaculoasa operă „Răpirea din Serai”, în regia lui Cristian Mihăilescu. Salonul Mozart și Sala UnderGrant găzduiesc spectacole precum „Poveste Magică”, „Heidi” și mult așteptatele „Concerte cu Bubu”. Toate atrag un public foarte numeros și se bucură de o apreciere pe măsură.
Tichete la prețuri speciale doar în perioada 8-10 noiembrie
Opera Comică pentru Copii lansează o campanie de Black Friday cu reduceri atractive la pachetele de tichete pentru activitățile din cadrul evenimentelor OCC. Doar în perioada 8-10 noiembrie 2024, publicul poate achiziționa pachete de tichete cu reduceri semnificative, care includ și tichete gratuite, oferind o valoare excelentă pentru familiile care doresc să se bucure de o iarnă activă. Pachetele disponibile pe magazinulocc.ro sunt:
Această campanie reprezintă o ocazie excelentă pentru părinți și bunici de a planifica o iarnă reușită alături de cei mici, bucurându-se de activități diverse la prețuri avantajoase. Oferta este disponibilă exclusiv online, pe site-ul magazinulocc.ro, iar valabilitatea tichetelor achiziționate este până la finalul stagiunii curente. Prin această campanie, Opera Comică pentru Copii își propune să aducă magia sărbătorilor mai aproape de publicul larg, oferind accesibilitate și diversitate într-un sezon plin de activități și experiențe memorabile.
Opera Comică pentru Copii continuă să creeze evenimente unice, care aduc arta și bucuria sărbătorilor mai aproape de publicul său. OCC este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.
Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.
Dana Andronie este managerul administrativ al Atelierelor Micul Artist, persoana care gestionează toate situațiile logistice și administrative ale proiectului și cea care încă de la început a fost în mijlocul părinților și copiilor participanți. Ea vede în timp real cum se dezvoltă „micii artiști”. Ești managerul administrativ al Atelierelor „Micul Artist” și persoana care întâlnește […]
Dana Andronie este managerul administrativ al Atelierelor Micul Artist, persoana care gestionează toate situațiile logistice și administrative ale proiectului și cea care încă de la început a fost în mijlocul părinților și copiilor participanți. Ea vede în timp real cum se dezvoltă „micii artiști”.
Ești managerul administrativ al Atelierelor „Micul Artist” și persoana care întâlnește toți copiii care participă la ateliere și pe părinții acestora. Îi cunoști deja foarte bine pe cei mai mulți dintre ei. Cum îi influențează, cum îi schimbă participarea săptămânală la Ateliere?
Din 2016, de când sunt administratorul Atelierelor „Micul Artist”, am observat cum copiii pot deveni agenți de schimbare prin exemplul și cunoștințele pe care le dobândesc în diverse domenii, inclusiv arta și dezvoltarea personală. Atelierele „Micul Artist” oferă un cadru excelent pentru ca tinerii să își descopere talentele, creativitatea și să învețe să gândească critic, ceea ce poate influența nu doar propria lor dezvoltare, ci și perspectiva părinților lor.
Spui că cei mici acumulează informații care îi influențează într-o măsură și pe ceilalți oameni cu care copiii interacționează în viața de zi cu zi. Cum funcționează asta?
Procesul de învățare nu se oprește niciodată, iar copiii care învață noi abilități și idei pot sparge stereotipuri și pot inspira pe cei din jurul lor. Prin încurajarea creativității și a educației emoționale, aceștia pot influența pozitiv mediul familial, contribuind la o cultură a deschiderii și înțelegerii. Astfel, generațiile tinere pot deveni o forță motivațională pentru schimbare, ajutând părinții să își îmbunătățească propriile abordări asupra educației și a dezvoltării personale.
Este un cerc virtuos: cu cât copiii sunt mai educați și mai conștienți de propriile talente, cu atât mai mult pot să contribuie la formarea unei societăți mai bune, iar dialogul deschis între generații este esențial.
Ești și profesor la Atelierele „Micul Artist”, pe lângă rolul administrativ pe care îl îndeplinești. Din această perspectivă, cum vezi dezvoltarea celor mici?
Susținând cursul de stimulare a gândirii logice, observ că schimbarea percepției unui copil este un aspect esențial în dezvoltarea sa cognitivă. Activitățile care încurajează gândirea logică pot ajuta copiii să-și dezvolte abilități de rezolvare a problemelor, să-și îmbunătățească capacitatea de analiză și să învețe să ia decizii informate.
Procesul de învățare poate să influențeze nu doar abilitățile intelectuale, ci și încrederea în sine și motivația. Observarea acestor schimbări a fost extrem de satisfăcătoare, atât pentru mine ca profesor, cât și pentru copii și părinții lor. Drept dovadă sunt părinți care ne-au adus la ateliere și 3 generații de copii. De pildă, dacă fratele cel mare a intrat la un atelier de actorie în 2018, până în anul acesta, au venit la cursuri și ceilalți doi frați mai mici, la alte ateliere.
Interviu realizat de Ioana Marghita