Luna iubirii, sărbătorită cu premieră la OCC

Pentru a facilita accesul cât mai multor spectatori la cea mai recentă producție a Operei Comice pentru Copii, conducerea instituției a decis prelungirea ofertei lansate de Valentine’s Day. Astfel, publicul poate achiziționa în continuare bilete cu 25% reducere la premiera operei comice „Elixirul dragostei”, celebra lucrare a lui Gaetano Donizetti, care se va juca în avanpremieră chiar de Dragobete, sărbătoarea românească a iubirii.

Lumea a avut dintotdeauna și are în continuare nevoie de iubire, de acest elixir pe care fiecare dintre noi îl are în interior. Trebuie doar să îl căutăm – acesta este mesajul pe care-l subliniază și spectacolul nostru. Capodoperă a belcanto-ului italian, care este una dintre cele mai frumoase epoci din muzica universală, opera comică Elixirul dragostei face de acum parte din repertoriul Operei Comice pentru Copii, alături de alte titluri valoroase, precum Cenușăreasa, Figaro! Figaro! Figaro! sau Don Pasquale. Aici se întâlnesc melodii nemuritoare, cunoscute de mulți iubitori ai muzicii, indiferent de vârsta la care au început să frecventeze sălile de spectacole.”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Maestrul Cristian Mihăilescu se află la a cincea montare a operei „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, a cincea rețetă de succes a acestei băuturi miraculoase care inspiră iubire. Fie la Brașov, fie la Limoges sau la București, cu studenții, de fiecare dată un spectacol „Elixirul dragostei” ce poartă semnătura acestui regizor vine în fața publicului cu o abordare diferită, inovatoare. Așa se prezintă și ultima sa montare cu a acest titlu de la Opera Comică pentru Copii, un spectacol viu, în care principala regulă, alături de muzică, este mișcarea continuă, inclusiv în ceea ce privește decorul.

 

Pentru producția „Elixirul dragostei” artistul interpret trebuie să fie polivalent. Regizorul ne explică: „într-un demers de acest tip trebuie să ai artiști capabili să răspundă în permanență la multiple cerințe: alături de calitățile vocale, există o mișcare scenică amplă, replici vorbite, așadar e nevoie de un artist complet.  Am marea șansă ca la Opera Comică pentru Copii să fie o echipă de soliști tineri de excepțională valoare. Sunt printre cei mai talentați artiști ai generației lor, care acum se afirmă, care au deja succese, atât în țară, cât și în străinătate. Au început să apară și roadele acestei inițiative a Operei Comice pentru Copii, atelierele de creație. Am cooptat în proiect și cursanții programului „School of musical”. În plus avem orchestra noastră care, la rândul său, este formată din tineri valoroși, așa cum sunt și cei doi dirijori, Alexandru Ilie și Gheorghe Iliuță. De asemenea, artiștii care compun ansamblul coral s-au dovedit a fi extrem de talentați și receptivi. Toate aceste elemente, decorul, capodopera lui Donizetti, artiștii interpreți, costumele, coregrafia, pianiștii mi-au dat posibilitatea să-mi desfășor fantezia, să-mi exprim viziunea regizorală în acest spectacol, care sper să constituie o noutate.”, a declarat maestrul Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

 

Semnând în premieră concepția pentru decorul unui spectacol la Opera Comică pentru Copii, scenograful Adrian Damian dezvăluie câteva detalii despre procesul de creație: „M-a inspirat mult dinamica și cinetica muzicii, dar și posibilitățile tehnice ale scenei Operei Comice pentru Copii. Este primul spectacol pe care îl realizez aici și mă bucur mult să fac parte din această echipă. A lucra la un spectacol ce se adresează copiilor ne obligă și pe noi să revedem lumea prin ochii lor, lucru pe care, din păcate, uităm adesea să îl mai facem. E remarcabilă energia care se creează atunci când întreaga echipă e preocupată doar de a oferi copiilor, indiferent de vârstă, bucuria întâlnirii cu muzica și cu magia spectacolului de operă. Chiar se creează un elixir feeric care ne poartă prin alte lumi, ne face să iubim, să zâmbim și să devenim mai buni.”

 

Realizatorii:

Regia: Cristian Mihăilescu

Conducerea muzicală: Gheorghe Iliuță, Alexandru Ilie

Costume: Iolanda Mutu

Decoruri: Adrian Damian

Coregrafie: Sabina Chirilă

Pregătire muzicală: Abel Corban, Marius Groza

Pregătire muzicală cor: Andrei Stănculescu

Asistent de regie: Raluca Oprea

Lighting designer: Alin Popa

Asistent scenografie și video design: Miruna Croitoru

Consultant științific paleontologie: Mihnea Damian (3 ani)

Producător delegat: Emil Pantelimon

Producători: Irina Furdui, Alina Petrovschi

 

Distribuția (în ordine alfabetică):

Adina – Daniela Cârstea / Mădălina Constantinescu / Oana Șerban

Gianetta – Diana Hurja / Virginia Stamate

Nemorino – Gjergji Mani / Andrei Mihalcea / Andrei Petre

Belcore – Radu Ion / Fang Shuang / Bogdan Podlovschi

Dulcamara – Daniel Pascariu / Vicențiu Țăranu

Asistentul lui Dulcamara – Andrei Hâncu / Valentino Tiron

Aghiotantul lui Belcore – Alois-Laurențiu Bulai

 

Corul:

Andreea Elena Badea, Valeria Beliman, Alexandra Minerva Cârstea, Alexandra Dracea, Maria Cristina Fieraru, Victoria Ghirvu, Ioana Carmen Lică, Bianca Poenaru

 

Alois-Laurențiu Bulai, Flavian Chitic, Daniel Ghirvu, Alexandru Constantin Matei, Cristian Pață, Alexandru Gabriel Tomescu 

 

Orchestra Operei Comice pentru Copii

Vioara I – Roxana Cioran (concertmaestru), Anca Sinaci

Vioara II – Alina Horez, Eugen Ionescu

Violă – Ana Maria Nicolae

Violoncel – Alexandra Pascaru

Contrabas – Daniela Georgescu / Radu Petrovici

Flaut – Petra Hriban

Oboi – Cristina Dobrescu

Clarinet – Bogdan Mavroean

Fagot – Vlad Dănilă

Corn – Cosmin Vasilache

Percuție – Paul Luculescu

 

Cu participarea copiilor din programul „School of Musical”:

 

Sara Ardeleanu, Adelina Nicola Baicu, Georgia Cezara Bâldea, Alexandra Eliza Bârliba, Ina Rada Blaga, Rareș – George Chirtop, Alexia Marina Costache, Diana Maria Dancu, Maria Ingrid Dragomir, Raisa Ioana Gogu, Renée Marie Gottschling, Charlize Maalouf, Elena – Ecaterina Matei, Ioana Teodora Mateș, Natalia Ogăraru, Iarina Maria Popescu, Maria Răducanu, Maia Rudolf, Mara Săceanu, Adela Stroie, Bianca Maria Ursache, Alexia Ioana Vasilescu, Adnana – Maria Ignat Vădeanu

 

Mărțișor la OCC

Ultimul weekend din februarie aduce la Opera Comică pentru Copii numeroase ateliere în care copiii vor putea să-și creeze propriile simboluri ale primăverii, felicitări și figurine, pe care să le dăruiască celor dragi. Fie că sunt simboluri universale sau formele specifice mărțișoarelor (trifoi, ghiocel, coșar, curcubeu), vor lucra cu hârtie colorată, vor desena, decupa, lipi și adăuga fel de fel de culori sclipitoare, astfel încât mărțișoarele lor să fie unicat. Prin meșterirea propriilor mărțișoare la atelierele de creație de la Opera Comică pentru Copii, cei mici își dezvoltă abilitățile de lucru manual și răbdarea, își pun în valoare creativitatea, descoperind tradiții și obiceiuri străvechi. Accesul la activități se face pe baza tichetelor achiziționate de la Magazinul OCC, valoarea unui tichet fiind de 3 RON.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.