Ei bine, da! M-am hrănit zeci de minute cu imagini colorate care-și întretăiau zborul pe umăr, prin păr sau în palmă. În Grădina cu fluturi, erau doar șoapte, sunete de greier și miros de portocală. O mini junglă, populată de o puzderie de Mowgli, fiecare plimbându-și ca pe-un trofeu, felia de portocală, ornată cu un fluture. A, n-ați știut că minunile astea create de natură le îmblânzești, dacă întinzi spre ele o felie de portocală? Nici eu!
Pun pariu că nu știați nici că unele înaripate beau lacrimi de țestoase, deși, în general, fluturii preferă nectarul florilor. Iar de gustat, o fac cu picioarele. Acolo sunt receptorii pentru gust. Mai sunt unii foarte descurcăreți, care păcălesc furnicile să aibă grijă de puii lor, adică de larve. Risipesc un miros specific, iar harnicele furnici cred că-i vorba despre larvele lor. Așa că, le cară în mușuroi și le cresc să devină fluturi. Mmm, așa inventivi cu furnicile și asemănători cu elefanții? Există o legătură între fluture și elefant??? Da, ambii au o »trompă » care-i ajută să absoarbă lichidele.
Sunt aproape 200.000 de specii de fluturi care colorează aerul pe planetă. Există una, fluturele monarh, care călătorește chiar și 4.000 de km.
Așa, pudrați cu praf de stele pe aripi, fluturii vă așteaptă la Opera Comică! Și ei, ca atâtea alte minuni născute aici, pentru voi! Am pus felia de portocală, cu fluture cu tot, într-o colivie fără lacăt și am ieșit…
Care e legătura dintre fluturi și Opera Comică? Hai că n-o știți nici pe asta! Legătura e METAMORFOZA! Fluturii se transformă din omizi în insecte, iar OCC transformă puii de om în maturi sensibili, creativi și dedicați, îî învață să-și deschidă aripile spre artă! Diferența enormă este că un fluture trăiește maximum un an, iar OCC e perenă!