După cum bine știm cu toții, ne aflăm într-o lume care este într-o continuă mișcare și dezvoltare. Informațiile circulă cu viteza luminii, iar noi, cu toții, ar trebui să fim responsabili și să ne folosim de acest privilegiu pentru a evolua.
În ultimii ani, specialiștii au ținut să ne arate cât de importantă este perioada timpurie în vederea educării copiilor, câte informații pot acumula cei mici în această perioadă și cum putem să ne asigurăm ca ei sa devină adulți funcționali și împliniți. Părinții au devenit, la rândul lor, tot mai implicați și interesați de aceste subiecte, iar noi, pentru a veni în întâmpinarea dorințelor și curiozităților acestora, am creat Atelierele Bubu.
Ce sunt „ Atelierele Bubu”? Ei bine, aceste ateliere reprezintă o formă de educație non-formală dedicată și potrivită copiilor cu vârste cuprinse între 0-3 ani. Am gândit aceste ateliere pentru a fi adaptate nevoilor lumii actuale și pentru a încuraja dezvoltarea multilaterală a celor mici.
Proiectul vă propune cinci tipuri de cursuri la alegere: ateliere de educație emoțională timpurie, de nutriție și psihonutriție pediatrică, de kinetoterapie, de meloterapie și ateliere muzicale.
Atelierul de Educație Emoțională Timpurie se bazează pe un concept inovator, în cadrul căruia, împreună cu un psiholog și un actor experimentat, sunt explorate nevoile și provocările emoționale din relația părinte-copil.
Atelierul de Muzică îi transformă pe copii din simpli ascultători în mici artiști ai sunetului. Aici, copiii și părinții se vor bucura de înțelegerea limbajului universal al muzicii, de stimularea atenției, a interacțiunii și a răbdării, de dezvoltarea auzului muzical și a capacității de exprimare emoțională, de creșterea nivelului de concentrare, de stimularea creativității și a coordonării motorii și, nu în ultimul rând, de dezvoltarea inteligenței emoționale și a abilităților de limbaj.
Atelierul Messy Creative propune aventurarea în lumea creativității într-un mod unic și neconvențional. Este locul unde fiecare pată și murdărie devin surse de inspirație, iar haosul se transformă în artă. Îndrumați de traineri, cei mici explorează arta expresiei libere și descoperă bucuria de a crea fără constrângeri.
În timpul ședințelor Atelierului de Kinetoterapie Pediatrică, toate mișcările și exercițiile sunt integrate în jocuri interactive care implică atât copilul, cât și părintele, pentru a le face cât mai atractive și pentru a transforma atelierul într-o experiență plăcută și relaxantă. Astfel, copiii pot învăța și se pot dezvolta printr-o abordare distractivă și plină de implicare, care încurajează colaborarea între părinți și copii în procesul de stimulare a dezvoltării lor fizice și mentale.
Părinții se pot găsi deseori în situații confuze când vine vorba despre nutriția copiilor lor. Cum să hrănească un copil de 6 luni? Cum să gestioneze un copil pretențios la masă? Este obositor să încerce să convingă, să negocieze sau să forțeze un copil să mănânce. De asemenea, îngrijorarea cu privire la cantitatea sau calitatea alimentației poate fi o preocupare constantă. Atelierul de nutriție și psihonutriție clinică pediatrică oferă sprijin pentru astfel de îngrijorări.
Dorim să menționăm că fiecare curs este organizat și condus de către oameni specializați și care au experiență în interacțiunea cu cei mici. V-am stârnit atenția? Dacă da, dorim să vă mai împărtășim faptul că întâlnirile durează 50 de minute, această durată de timp fiind cea optimă în vederea acumulării informațiilor la aceste vârste timpurii. De asemenea, aceste întâlniri au loc în incinta Operei Comice pentru Copii, conform programului disponibil pe site-ul magazinulocc.ro, de luni până vineri, în intervalul orar 9:30-12:30. Pe site veți găsi toate celelalte informații necesare pentru a participa cu micuțul dumneavoastră la cursurile menționate mai sus.
Atelierele Bubu sunt un minunat mod de a vă petrece timpul cu copilul dumneavoastră! Cel mic se va distra, va învăța și cu siguranță își va face prieteni noi! Dacă v-am făcut măcar puțin curiosi, vă așteptăm cu drag să participați la cursurile propuse de noi împreună cu micuțul dumneavoastră!
un articol de Amalia Nanu