Atelierele Bubu la Opera Comică pentru Copii (pentru 0-3 ani)
Gen: Toate / Vârsta recomandată: +3 ani / Sala UnderGrant

Categorie de vârstă în general neglijată de organizatorii de evenimente, copiii între 0 şi 3 ani beneficiază, în premieră la Opera Comică pentru Copii (OCC), de un program educaţionalcomplex, ce se adresează exclusiv lor, dar şi nevoilor specifice ale părinţilor. Cea mai nouăiniţiativă a OCC le oferă copiilor până în 3 ani prilejul de a explora, într-un mod relaxat, cald, jucăuş şi perfect adaptat nivelului lor cognitiv şi emoţional, o largă paletă de experienţe: emoţiile, instrumentele şi sunetele muzicale, propria creativitate, motricitatea, dar şicompetenţele fizice. Toate ghidate de specialişti certificaţi şi cu experienţă în domeniu.

Atelierele au durata de 50 de minute şi se desfăşoară în spațiul de spectacol Bubu din incinta Operei Comice pentru Copii, conform programului accesibil pe bilete.ro.  Detalii despre ateliere: 0729.399.164.

 

Atelierul de Joacă și Emoții

Având la bază un concept inovator, ce îmbină terapia prin joc cu jocurile teatrale, Atelierul de Joacă și Emoții îi ajută pe cei mici să îşi înţeleagă mai bine emoţiile şi să înveţe să le gestionezemai eficient, cu ajutorul părintelui. Echipa formată dintr-un psiholog şi un actor experimentat îipoartă pe copii, cu empatie şi blândeţe, prin intermediul jocului, printr-o serie de zone emoţionale generatoare, în viaţa reală, de stres puternic la această vârstă. Activităţile şi jocurilede rol îi ajută, astfel, pe cei mici să îşi înţeleagă mai bine propriile anxietăţi, să îşi consolidezeîncrederea în sine, să îşi depăşească fobiile şi au ca efect o conectare mai profundă cu părintele. Toată această conştientizare emoţională, trăită deopotrivă şi de copil, şi de părinte, contribuie la dezvoltarea unei relaţii mult mai armonioase şi mai asumate între aceştia.

 

Program: în fiecare luni: 10:30.

Nr. maxim de copii participanţi – 15

Biletele se pot cumpăra de pe bilete.ro.

 

Atelierul de Muzică

Încă de la 24 de săptămâni de viaţă intrauterină, fătul începe să discearnă sunetele pe care le percepe. Pentru el, vocea mamei reprezintă prima muzică, iar sunetul bătăilor inimii sale, prima formulă ritmică, pe care nu o va uita niciodată. În primii trei ani de viaţă, auzul se dezvoltăuluitor, este extrem de receptiv, iar contactul constant cu muzica îl poate ajuta pe copil să şi-o însuşească mult mai intuitiv şi organic. În plus, beneficiile pe care muzica le are asupradezvoltării emoţionale şi intelectuale a copiilor sunt recunoscute, acestea implicând, în afara dezvoltării unei urechi muzicale de calitate, o înţelegere mai nuanţată a limbajului sonor, dezvoltarea atenţiei, a răbdării, a memoriei, a capacităţii de exprimare emoţională, stimulareacreativităţii, a motricităţii generale, dar şi a abilităţilor de comunicare verbală şi afectivă. Toateacestea se întâmplă firesc şi treptat, pe măsură ce copilul explorează, ghidat de specialiştii noştri, sunetele, cântecele şi diferitele instrumente muzicale cu care vine în contact pe parcursulatelierelor de muzică.

Program: în fiecare marți: 10:30.

Nr. maxim de copii participanţi – 15

Biletele se pot cumpăra de pe bilete.ro