În fiecare toamnă, de ceva vreme, numeroși martori au observat în Cartierul Crângași din București, mai precis pe Calea Giulești, la numărul 16, la sediul Operei Comice pentru Copii, apariții stranii, sunete inexplicabile, ca și cum clădirea ar fi bântuită. Fenomenul se petrece timp de doar câteva zile și atrage foarte mulți curioși, mai ales persoane cărora le plac experiențele ieșite din comun. În urma investigației specialiștilor în paranormal, s-a constatat că este vorba despre evenimentul Noaptea Vrăjitoarelor, un fel de sabat, mai degrabă comic decât îngrozitor, la care participă vrăjitoare de toate felurile și personaje amuzante. Anul acesta fenomenul a început pe vineri și se pare că va ține până duminică, deoarece, față de ediția trecută au crescut atracțiile acestei sărbători.
În prima zi, la festivalul cotoroanțelor au participat personaje ciudate, venite din alte lumi, iar copiii invitați în clădirea bântuită a teatrului au avut parte de momente artistice variate, de care s-au putut bucura alături de familiile lor. În foaier au fost întâmpinați de o trupă de menestreli de pe timpuri, celebra formație Truverii, care i-a delectat pe ascultători cu incantații vechi din Evul Mediu, din toate colțurile Europei. Apoi au urcat scări întortocheate unde l-au văzut pe coșarul din opera „Micul coșar” (care va avea premiera stagiunea aceasta), cum alunecă pe scara unui horn cât trei etaje. S-au speriat la început dar, ca orice meșter priceput, coșarul știe să se descurce cu înălțimile. În spațiul pentru petreceri pentru copii, vizitatorii le-au recunoscut pe Albă ca Zăpada și Mama ei vitregă, iar în Salonul Mozart au avut parte de mai multe fragmente artistice. Astfel, vizitatorii sosiți la festival s-au întâlnit cu stafia unui violonist celebru, Paganini, cu Fluturele Cap de Mort din spectacolul „Fetița cu chibrituri”, cu Vrăjitoarea din opera „Hänsel și Gretel”, personajul negativ Monostatos din opera „Flautul fermecat”, pirații din musicalul „Peter Pan”, Vrăjitoarea Zug Zag din „Micuța Dorothy” și maimuțoii ei. Punctul forte al petrecerii a fost prezența magicianului Bogdan, invitat special al Operei Comice pentru Copii care a executat cu mult umor un număr de prestidigitație și a realizat un impresionant spectacol de lumină în Sala Mare, el fiind se pare singurul vrăjitor capabil să stăpânească laserele. După această serie de surprize, spectatorii mici și mari au putut coborî la Sala UnderGrant ca să se joace cu zeci de jocuri și jucării.
Iată că misterul de pe Calea Giulești nr.16 începe încet-încet să se dezlege. Evenimentul Noaptea Vrăjitoarelor organizat de Opera Comică pentru Copii este o ocazie de a petrece alături de familie câteva ore de amuzament, dar și un prilej de a-i introduce pe cei mici în lumea spectacolului, prin personaje fantastice din povești care să le arate magia muzicii și a dansului.
Iulia Tisa Mureșanu