„O, mio babbino caro”, una dintre cele mai cunoscute arii ale marelui compozitor, Giacomo Puccini, dă numele spectacolului de Gală care încheie stagiunea Operei Comice pentru Copii, programat pe 29 iunie, de la ora 19:00 în Sala Mare a instituției. Un eveniment grandios ce marchează un secol de la dispariția lui Puccini și o ocazie extraordinară pentru publicul Operei Comice pentru Copii de a cunoaște genialitatea compozitorului italian. Spectacolul se adresează publicului cu vârsta peste 7 ani.
Invitați de referință la Gala „O, mio babbino caro, Puccini”
„O, mio babbino caro, Puccini” (O, tăticul meu drag, Puccini) poartă semnătura maestrului Cristian Mihăilescu, regizor cu o vastă experiență în montarea creației pucciniene.
Pe scenă vor urca artiști renumiți precum: Cellia Costea, solistă a Operei Naționale din Atena și câștigătoarea „Premiului pentru cel mai bun artist al anului” din partea Uniunii Criticii de Teatru grecești, care cântă pe mari scene ale lumii precum Opera Covent Garden din Londra, Operele de Stat din Viena, Berlin etc.; tenorul Florin Guzgă de la Opera din Iași, câștigător al premiului al II-lea și al premiului special pentru tenori „Galliano Masini”, în cadrul Concursului Internațional „Vincenzo Bellini” din Italia și baritonul Mihai Damian, câștigătorul concursului „Verum Solitus Vocal Competition” din 2023 de la Cluj-Napoca.
Soliștii Operei Comice pentru Copii: Bogdan Podlovschi, Oana Șerban, Vicențiu Țăranu, Andrei Mihalcea, Gjergji Mani, Raluca Oprea, Andreea Iftimescu, Daniel Pascariu, dar și tineri în plină afirmare precum Cristina Fieraru, Claudia Marinescu și Daria Bârzu vor interpreta cunoscute fragmente din lucrările celebrului compozitor. Impresionanta orchestră pucciniană, dirijată de Gheorghe Iliuță și Alexandru Ilie, va completa grandiosul spectacol.
Un geniu ce trebuie cunoscut
„Aria care dă numele galei – <<O, mio babbino caro>> – se regăsește în opera într-un act <<Gianni Schicchi>>, prezentată publicului pentru prima dată în 1918, simultan la New York și la Roma. Este cântată de Lauretta, fiica lui Schicchi, care își imploră tatăl să îi permită să se căsătorească cu Rinuccio, tânărul pe care îl iubește. Rugămintea ei sinceră, rostită prin intermediul ariei, care se traduce <<O, tăticul meu drag>>, introduce o notă de inocență și sinceritate în narațiunea altfel plină de umor și satiră. Putea să fie ceva mai potrivit pentru Opera Comică pentru Copii?!”, a declarat Felicia Filip, managerul instituției.
Opera Comică pentru Copii, prin spectacolul „O, mio babbinocaro, Puccini”, își atinge încă o dată scopul cel mai important, acela de a educa publicul tânăr prin promovarea reperelor culturale importante precum este muzica lui Giacomo Puccini. Compozitor ce a lăsat în urmă nu doar note pe portativ, ci o întreagă viziune asupra scenei vieţii. A scris despre ceînseamnă să iubești, să suferi, să lupți și, în cele din urmă, săgăsești frumusețea în imperfecțiuni. Este motivul pentru care, chiar și într-o eră dominată de tehnologie și ritmuri epuizante, operele sale continuă să fie iubite și să inspire. Pentru asta șipentru starea înălțătoare ce va fi transmisă sâmbătă în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, publicul de peste 7 ani este invitat să participe la spectacolul extraordinar de final de stagiune.
Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apeltelefonic la 0745 45 56 45.