Se poate si la noi!!! Am spus, o zi, o repet, o sa o zic pana mor. Se poate si la noi!!! Se poate face musical de calitate. Si ce calitate!!! La nivel Broadway si West End (London). Avem actori, cantareti, dansatori, orchestre, banduri. Avem scenotehnica. Avem sonorizare (da, in ultimul timp chiar vad ca avem sonorizare foarte buna, cu specialisti foarte buni). Avem dorinta, pasiune si bucuria de a face lucruri de calitate.
De ce sunt atat de entuziasmat? Pentru ca azi a fost a patra oara in decurs de o luna si jumate in care am vazut al patrulea musical facut la Bucuresti, de artisti romani!!! 4 musicaluri exceptionale intr-o luna si jumate in capitala Romaniei!!! Voi realizati ce zic eu aici? Si noua productie cu „School of Rock – The Musical” de Julian Fellowes si Andrew Lloyd-Weber, de la Opera Comică pentru Copii incununeaza tot ce am vazut vara asta. E cea mai misto productie romaneasca de musical de pana acum. Nu laud aiurea. Nu exagerez. Si celelalte sunt superbe. Dar asta e „crème de la crème”. Pentru ca utilizeaza scenotehnica de cea mai buna calitate. Pentru ca sonorizarea e impecabila. Pentru ca artistii adulti sunt unul si unul.
Dar, cel mai important, pentru ca e o distributie de aproape 20 de copii INCREDIBILI!!! Copii care canta, danseaza, canta si danseaza in acelasi timp, interpreteaza la instrumente muzicale. In plus, joaca firesc, joaca natural, nu e nimic fortat. Si asta si datorita echipei care a lucrat atat de indeaproape si migalos cu pustii. Nu e deloc usor sa ai un spectacol cu o distributie de copii atat de mare! Dar uite ca Emil Pantelimon a reusit sa lucreze alaturi de Teodora Maria Jaworski si au scos la iveala talentul indiscutabil al acestor copii absolut minunati. Asadar, un succes care trebuie sa faca istorie la Opera Comica pentru Copii, in Bucuresti si in Romania.
Un hit care va face sali pline mult timp de acum incolo. Asa trebuie, asa e normal, asa va fi! Aplaud si fluier cu frenezie intreaga echipa care a copt si a ajutat la plamadirea si nasterea acestui musical atat de frumos, atat de necesar. Un spectacol care e o lectie de actorie, de canto, de muzica, de dans, de coordonare a tuturor palierelor din arta scenica, dar si de viata si de relatie dintre parinti, copii si profesori.
Mergeti la OCC cu inima, minte si auzul deschise, pentru a primi darul pe care aceasta institutie condusa cu ingeniozitate, dedicare si pasiune de doamna Felicia Filip ni-l ofera tuturor: copii, parinti, bunici, matusi, unchi, profi. In curand, o cronica pe larg pe Republika Kritica.
ROCK ON, DUDES!!!!
Tudor Costin Sicomas